Κύπελλο Ελλάδας: «Καθάρισε» τον ΟΦΗ ο Πανιώνιος!

Έτοιμος για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ο Πανιώνιος!

Οι Νεοσμυρνιώτες με δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο «καθάρισαν» τον ΟΦΗ (2-0) και πήραν μεγάλο προβάδισμα για την πρόκρισή τους στους «8» της διοργάνωσης. Ο Γεσίλ στο 77’ με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για να έρθει ένα λεπτό μετά ο Χατζισαφί να νικήσει τον Δερμιτζάκη και να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Με δέκα ολοκλήρωσε το ματς ο Πανιώνιος, με τον Γεσίλ να αποβάλλεται στο φινάλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και να χάνει το ματς με την Κέρκυρα για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος. «Φωνάζει» για πέναλτι στο 41’ ο ΟΦΗ για χέρι του Σιώπη, αλλά και για φάουλ στα όρια της περιοχής στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σε σπρώξιμο του Γκιοατά στον Μάνο.

Στα του ματς, το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να παίζουν συντηρητικά. Έδειχνε τόσο ο Πανιώνιος όσο και ο ΟΦΗ να… φοβούνται ο ένας τον άλλον και δεν έπαιρναν μεγάλα ρίσκα. Κάπως έτσι, το πρώτο 45λεπτο πέρασε χωρίς να δημιουργηθεί κάτι το ιδιαίτερο, με τους Κρητικούς να διαμαρτύρονται για παράβαση εντός περιοχής από τον Σιώπη στο 41ο λεπτό, με τον διαιτητή να δείχνει «παίζεται».

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους είχαμε φάση για τον ΟΦΗ, με τον Όγκμποε να μην μπορεί με πλασέ εντός περιοχής να βρει εστία. Σιγά σιγά η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου άρχισε να ανεβάζει στροφές, να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε στο προβάδισμα. Ήταν το 77’ όταν ο Μπανανά επιχείρησε να κάνει το σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Γεσίλ, ο οποίος με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι σκόραραν εκ νέου. Ο Χατζισαφί κουβάλησε αρκετά μέτρα την μπάλα, έπαιξε το 1-2 με τον Ντουρμισάι και έκανε το σουτ, νικώντας τον Δερμιτζάκη για το τελικό 2-0. Μέχρι το φινάλε δεν υπήρξε αλλαγή στο σκορ παρά μόνο κάποιες διαιτητικές αποφάσεις που σήκωσαν διαμαρτυρίες και από τις δύο πλευρές. Ένα τράβηγμα του Γκιοατά στον Μάνο στα όρια της περιοχής που κακώς δεν δόθηκε, ενώ και μία αποβολή για τον Γεσίλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο φινάλε!

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Μπαντής, Βλάχος (66' Παπαγεωργίου), Μπανανά, Γκιοατά, Κόρμπος, Σιώπης (59' Γεσίλ), Μασούρας, Σαββίδης (71' Σαραμαντάς), Λάμπρου, Ντουρμισάι

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Δερμιτζάκης, Κομεσίδης, Ρούσσος, Ποτουρίδης, Μπολάκης, Παπατόλιος (66' Πορτουλίδης), Παπαστεριανός, Νάστος (89' Φαζός), Μάνος, Κουτσιανικούλης (89' Πλευράκης), Ογκμπόε
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr