Κλείσιμο

"Ντοπέ" η Γιούλια Γκούστσινα, της αφαιρέθηκε το μετάλλιο

Η 34χρονη Γκούστσινα, μαζί με την Άνα Ναζάροβα του μήκους, αποτελούν τα δύο νέα πρόσωπα που εντοπίστηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, στο πλαίσιο επανελέγχων 226 δειγμάτων Ρώσων αθλητών που συμμετείχαν στη διοργάνωση του Λονδίνου και που έχουν οδηγήσει ήδη σε 21 ποινές.

Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή η Γιούλια Γκούστσινα βρέθηκε θετική σε απαγορευμένες ουσίες (dehydrochlormethyltestosterone και stanozolol).

Η Γκούστσινα είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012) και μετά την επανεξέταση των δειγμάτων τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά, ενώ είχε επιστρέψει και το χρυσό στα 4Χ100 στο Πεκίνο το 2008 λόγω επανελέγχου της Αντονίνα Κριβοσάπκα. Ομοίως, στους ίδιους Αγώνες, είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στα 4Χ400μ., όμως οι Τατιάνα Φίροβα και Αναστασία Καπατσίνσκαγια βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και το μετάλλιο αφαιρέθηκε.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε επίσης ότι θα αποφασίσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής τον επόμενο μήνα σχετικά με τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα τον Φεβρουάριο.
Πηγή: skai.gr