Μαυροειδής: Θα έπαιζα και κουτσός στην Εθνική

Συγκινημένος που φόρεσε ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο και έτοιμος να ενισχύσει ξανά την Εθνική ανά πάσα στιγμή δήλωσε ο Δημήτρης Μαυροειδής στο sportfm.gr μετά τη νίκη επί του Ισραήλ.

Ο σέντερ της ΑΕΚ έκανε λόγο για ανταμοιβή για όσα παιδιά πέρασαν πολλά ή έχουν δουλέψει αποδεικνύοντας την αξία αλλά και την αφοσίωσή τους στην Εθνική.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Μαυροειδή στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Πώς βίωσες την πρώτη σου εμφάνιση με την Εθνική μετά από περίπου πεντέμισι χρόνια;
«Για όλους ήταν σημαντικό αυτό το οκταήμερο που ήρθαμε εδώ να βοηθήσουμε την Εθνική. Για μένα ίσως λίγο παραπάνω, με όλο αυτό που είχα περάσει με τον τραυματισμό μου. Πριν λίγα χρόνια δεν ήξερα αν θα ξαναπαίξω μπάσκετ και όχι μόνο τελικά έπαιξα μπάσκετ, αλλά κατάφερα να επιστρέψω στην Εθνική. Ιδιαίτερα όταν άκουγα τον εθνικό ύμνο ακόμη κι εγώ που είμαι λίγο σκληρός βούρκωσα, για να πω την αλήθεια. Ήταν μια μεγάλη μέρα για μένα και πιστεύω πολύ καλή και για την ομάδα».

-Τελικά η Εθνική αυτή παρουσιάστηκε πολύ περισσότερο ομάδα από ό,τι περιμέναμε…
«Υπάρχει ομοιογένεια στην ομάδα, όσο περίεργο κι αν φαίνεται για ένα σύνολο που είναι μαζί τόσο λίγες μέρες. Οι περισσότεροι είμαστε συμπαίκτες ή πρώην συμπαίκτες. Δείξαμε μία καλή συνοχή, αλλά πιο πολύ ήταν η ψυχή που βγάζαμε. Παίζαμε ο ένας για τον άλλον. Είχαμε λίγο άγχος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά περισσότερο για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και να κάνουμε μια καλή νίκη».

-Πλέον το Φλεβάρη τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα στο επόμενο «παράθυρο»;
«Έχουμε άλλα δύο εντός έδρας παιχνίδια. Αν τα πάρουμε κι αυτά ουσιαστικά θα έχουμε προκριθεί στη δεύτερη φάση. Θέλουμε πέρα από νίκες και τις διαφορές, γιατί τις μεταφέρουμε. Να είμαστε όλοι καλά, υγιείς, να έρθουμε να βοηθήσουμε την ομάδα και όλα θα πάνε καλά».

-Είδαμε όλα τα παιδιά να το απολαμβάνουν. Κανένας δεν το είδε σαν αγγαρεία…
«Για μένα είναι απαράδεκτο να βλέπει κάποιος την Εθνική σαν αγγαρεία. Είναι τιμή να σε καλούν και είναι υποχρέωσή σου να παίξεις. Στο δικό μου μυαλό είναι τραγικό αυτό. Εγώ θα έπαιζα ακόμη και κουτσός στην Εθνική, γιατί έτσι έχω μάθει. Είμαι Έλληνας και πολεμάω γι’ αυτή την ομάδα. Έτσι πρέπει να κάνουν όλοι. Όσοι ήμασταν εδώ σε αυτά τα ματς θέλαμε να είμαστε εδώ και το δείχναμε».

-Για πολλά παιδιά, όπως τον Βασιλόπουλο, τον Σάκοτα, τον Μαργαρίτη και εσένα, ήταν και μια δικαίωση;
«Είναι μια ανταμοιβή για όλα αυτά τα παιδιά, για τη δουλειά που έκαναν και που επέστρεψαν από όσα πέρασαν. Αυτό πρέπει να γίνεται σε μια Εθνική. Να έρχονται κάποια παιδιά που το αξίζουν, που δουλέψανε και να ανταμείβονται για την προσπάθεια που έκαναν. Όχι απλά να έρχονται κάποια παιδιά επειδή έχουν ταλέντο ή προοπτική. Να παίζουν στις ομάδες τους πρώτα και μετά να ανταμείβονται γι’ αυτό που κάνουν. Μακάρι να πάμε στα τελικά και να πάνε όσα περισσότερα παιδιά γίνεται εκεί. Εμείς θέλουμε να έχουμε μια ομάδα δυνατή και παίκτες που να θέλουν να είναι όλοι εδώ».

-Πώς είδες τη βοήθεια του κόσμου;
«Μας βοήθησε και τον ευχαριστούμε. Ίσως αν ήταν πιο αργά να ερχόταν και περισσότερος κόσμος. Δεν ξέρω αν το Φεβρουάριο θα γίνουν πάλι εδώ οι αγώνες, αλλά στην Κρήτη ο κόσμος μάς στηρίζει πάντα».

-Εσύ θα έρθεις και νωρίτερα για τον τελικό Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό…
«Θα έρθω αρκετές φορές στην πατρίδα (γέλια). Έχουμε και τον τελικό, αργεί όμως ακόμη. Πάντως για την ΑΕΚ είναι μια μεγάλη στιγμή να διεκδικεί τελικό μετά από πολλά χρόνια».
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr