Βλέπει την κορυφή του κόσμου η Κατερίνα Στεφανίδη

Πρόσφατα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου την ανέδειξε κορυφαία στην ήπειρό μας και πλέον η «ιπτάμενη» Κατερίνα διεκδικεί με αξιώσεις και την κορυφή του κόσμου. Μέσα στο 2017 κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού του Λονδίνου, ενώ ήταν νικήτρια και στη σειρά αγώνων Diamond League της IAAF, ολοκληρώνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο μια εντυπωσιακή αγωνιστική χρονιά.

Παράλληλα βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ με 4,91 μέτρα, επίδοση που σημείωσε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος και η οποία είναι η κορυφαία φέτος στον κόσμο. Η Ελληνίδα άλτρια θα είναι παρούσα στο Γκαλά μαζί με τους υπόλοιπους υποψήφιους και τους συνολικά 80 αθλητές από όλο τον κόσμο που έχει προσκαλέσει η IAAF στο Μονακό και οι οποίοι «έλαμψαν» με τις επιτυχίες τους μέσα στη χρονιά.

Στους άνδρες οι τρεις φιναλίστ είναι οι επίσης σπουδαίοι αθλητές Μο Φάρα (10.000 μέτρα, Μ. Βρετανία), Μουτάζ Μπαρσίμ (ύψος, Κατάρ) και Γουέιντ φαν Νίκερκ (400 μέτρα, Ν. Αφρική), με επικρατέστερο να αναδειχθεί κορυφαίο τον πρώτο, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει ότι αποχωρεί από τους αγώνες εντός σταδίων, προκειμένου να επικεντρώσει την προσοχή του στο Μαραθώνιο.

Εκτός από τους καλύτερους της χρονιάς σε άνδρες και γυναίκες, θα ανακοινωθούν επίσης οι κορυφαίοι ανερχόμενοι αθλητές, θα απονεμηθεί το βραβείο για τον καλύτερο προπονητή, ενώ θα γίνουν και μια σειρά από τιμητικές βραβεύσεις. Ακόμη, για πρώτη φορά θα έχουμε και τον νικητή του διαγωνισμού για την καλύτερη φωτογραφία σε αγώνες στίβου.
Πηγή: skai.gr