Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται ο πρώην πρόεδρος της ΠΟ Ιταλίας

Δύσκολες ημέρες για τον Κάρλο Ταβέκιο, ο οποίος χθες παραιτήθηκε από την προεδρία της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και τώρα κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, μία εβδομάδα μετά τον αποκλεισμό της «σκουάντρα ατζούρα» από την τελική φάση του Μουντιάλ 2018.

Ο 74χρονος παράγοντας, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιταλία κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από μία γυναίκα, που προς το παρόν διατηρεί την ανωνυμία της.

Η συγκεκριμένη γυναίκα απευθύνθηκε ήδη στην Εισαγγελία και μίλησε στην Corriere della Sera για την εμπειρία που βίωσε με τον άνδρα που έως τώρα ήταν το Νο1 του ιταλικού ποδοσφαίρου:

«Είχα πάει στο γραφείο του, στα κεντρικά της ομοσπονδίας στη Ρώμη, για να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, για δουλειά. Όταν μπήκα μέσα εκείνος καθόταν πίσω από το γραφείο του. Δεν πρόλαβα καν να ρωτήσω “Πρόεδρε, τι κάνετε;”, όταν αυτός με κοίταξε κατευθείαν στα μάτια και μου είπε:

“Σε βρίσκω σε φόρμα, βλέπω ότι είσαι στα καλύτερά σου…”. Και αμέσως μετά μου είπε: “Άφησέ με να αγγίξω το στήθος σου. Έλα, έλα… Με έφερε σε μεγάλη αμηχανία. Προσπάθησα να του πω να με αφήσει. Η απάντησή του ήταν να πάει να τραβήξει τις κουρτίνες για να μην διακινδυνεύσει να μας δει κάποιος. Τον απέρριψα, κατάφερα να τον αποφύγω. Κι αυτό είναι μόνο ένα επεισόδιο. Θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα. Η παρενόχληση στην οποία υποχρεώθηκα να υποβληθώ από τον Κάρλο Ταβέκιο έγινε τα τελευταία χρόνια. Και δεν είναι πλέον ανεκτό μία γυναίκα που θέλει να εργαστεί, που θέλει να μιλήσει για ποδόσφαιρο να αναγκάζεται να υποστεί τέτοιου είδους βία.

Πολλές γυναίκες στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει να κάνουν καταγγελίες, να μιλήσουν. Αλλά χωρίς αποδεικτικά στοιχεία δεν γίνεσαι πιστευτή. Όμως εγώ έχω αποδείξεις, έχω οπτικοακουστικό υλικό. Και χθες το παρέδωσα στον δικηγόρο μου, δίνοντάς του εντολή να καταθέσει σχετική καταγγελία στον εισαγγελέα. Αποφάσισα να μιλήσω όταν έμαθα ότι ο Ταβέκιο είχε την πρόθεση να παραμείνει από άλλη θέση στο ποδόσφαιρο. Τότε δεν είχα πια καμία αμφιβολία ότι ήρθε η ώρα να μιλήσω».

Ήδη σχετική καταγγελία έχει γίνει στις αστυνομικές αρχές της Ρώμης, ενώ το φερόμενο ως θύμα λέγεται πως έχει στην κατοχή του βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα για να υποστηρίξει την καταγγελία της για τον πρώην πρόεδρο της ομοσπονδίας.
Πηγή: Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ