3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού & Σύγχρονου Χορού

Η έναρξη των δηλώσεων συμμετοχής σηματοδότησε την αντίστροφη μέτρηση για το «3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού & Σύγχρονου Χορού». Η διοργάνωση θα είναι “open” και θα πραγματοποιηθεί, στις 4 Μαρτίου, στο πανέμορφο θέατρο, στο Κολλέγιο του Ψυχικού και οι χορευτές θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογηθούν από κριτές διεθνούς φήμης.

Η ημέρα του διαγωνισμού θα αποτελέσει, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, μία ημέρα γιορτή για τον ελληνικό -και όχι μόνο- κλασικό και σύγχρονο χορό. Την περασμένη χρονιά συμμετείχαν 485 χορευτές και χορεύτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. «Μέσα από τον θετικό «ανταγωνισμό» που υπάρχει σε ένα διαγωνισμό, οι χορευτές μαθαίνουν να θέτουν υγιείς στόχους και να προετοιμάζονται αποτελεσματικά.

Με αυτό τον τρόπο όταν ανέβουν στη σκηνή, είναι έτοιμοι να δείξουν το ταλέντο τους και να εκφραστούν δημιουργικά», δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του πρωταθλήματος, Βέρα Λεβογιάννη.

Η διοργάνωση αποτελεί, εκτός των άλλων, και μία σπουδαία ευκαιρία για να βρεθούν στον ίδιο χώρο χορευτές, χορογράφοι κλπ., από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να γνωριστούν να ανταλλάξουν ιδέες και προβληματισμούς. Η Οργανωτική Επιτροπή δίνει ιδιαίτερη σημασία στην κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από κορυφαίους χορευτές και χορογράφους.

Την περασμένη χρονιά ανάμεσα σε αυτούς ήταν η Αλεξάνδρα Αβράμη, η Ζώη Τατόπουλος κ.α. «Αποτελεί πολύ μεγάλο κίνητρο για τους διαγωνιζόμενους να χορέψουν και να αξιολογηθούν από σημαντικά ονόματα του χώρου. Η ομάδα της «Morgana», προσπαθεί να διατηρήσει μία ισορροπία προς την ανάδειξη των πρώτων θέσεων και των υπόλοιπων διαγωνιζόμενων. Γι’ αυτό το λόγο, αναγνωρίζεται η προσπάθεια όλων των χορευτών με μετάλλιο συμμετοχής και με υλικό προώθησης στα Social Media, όπως π.χ. φωτογραφίες και βίντεο του κάθε χορευτή στο κανάλι μας στο YouTube.

Κάποιοι από τους χορευτές θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την χωρά μας σε παγκόσμιους διαγωνισμούς στο εξωτερικό και αυτό αποτελεί σίγουρα μία πολύ μεγάλη εμπειρία. Επίσης θέλουμε να παρέχουμε ευκαιρίες για περαιτέρω εκπαίδευση, μέσω σεμιναρίων και camp χορού. Από την άλλη πλευρά, καταβάλουμε προσπάθειες για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε προγράμματα υποτροφιών σε συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η συμβολή εταιριών όπως η Vostok www.v-watches.com, η dancedreams - είδη χορού www.dancedreams.gr βοηθάνε στο έργο μας», υπογράμμισε η κ. Λεβογιάννη.

Διοργανώτρια του «3ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σύγχρονού, Κλασσικού και Μοντέρνου Χορού» είναι η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Morgana», η οποία ιδρύθηκε με στόχους την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής και πνευματικής έκφρασης του ανθρώπου και την ανάδειξη χαρισματικών ταλέντων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ολοκληρωθούν στις 4 Φεβρουαρίου 2018, ενώ για τις συμμετοχές μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα ισχύει έκπτωση 10%. Περισσότερες πληροφορίες www.morgana.gr
Πηγή: skai.gr