Το Κατάρ καλεί τους υπηκόους των «4» στο Μουντιάλ 2022

Το Κατάρ προέτρεψε τις τέσσερις χώρες που έχουν προχωρήσει στην επιβολή διπλωματικού και εμπορικού αποκλεισμού του να επιτρέψουν στους υπηκόους τους να παρακολουθήσουν το Μουντιάλ του 2022, σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος της οργανωτικής επιτροπής.

«Διαχωρίζουμε την πολιτική από τον αθλητισμό», δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Ντόχα ο Χασάν Αλ Ταουαντί. «Ελπίζουμε ότι τα έθνη που επιβάλλουν αυτόν τον αποκλεισμό θα δουν το σωστό σε αυτό το θέμα και θα επιτρέψουν στους υπηκόους τους να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, σε αυτήν την μοναδική ευκαιρία που τους δίνεται».

Η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος διέκοψαν τον Ιούνιο τους διπλωματικούς, μεταφορικούς και εμπορικούς δεσμούς με το Κατάρ, κατηγορώντας το για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, αν και η αραβική αυτή χώρα αρνείται τις κατηγορίες.
Η Ντόχα χρειάστηκε να βρει νέους προμηθευτές δομικών υλικών για τα έργα που γίνονται ενόψει του Μουντιάλ, αλλά το χρονοδιάγραμμα αυτών των έργων δεν έχει αλλάξει, δήλωσε ο Ταουαντί.

«Τα σχέδιά μας πραγματοποιούνται κανονικά, δημιουργούνται εναλλακτικές αλυσίδες εφοδιασμού υλικών και τα έργα συνεχίζονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και το αρχικό κόστος», πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr