Ο Λεωνίδης φιλά το φέρετρο του «αντιπάλου» του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου (video)

Στιγμές που αποδεικνύουν ότι ο αθλητισμός και η ευγενής άμμιλα υπερβαίνουν σύνορα εκτυλίχθηκαν στην κηδεία του θρυλικού τούρκου αρσιβαρίστα Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου.

Ο έλληνας αντίπαλός του Βαλέριος Λεωνίδης παρέστη στην κηδεία του Σουλεϊμάνογλου στην Κωνσταντινούπολη και φίλησε συγκινημένος το φέρετρό του, που ήταν τυλιγμένο με την τουρκική σημαία.

Σουλεϊμάνογλου και Λεωνίδης έδωσαν μεγάλη μάχη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, το 1996, στην κατηγορία των 59 έως 64 κιλών.

Ο τούρκος πρωταθλητής επικράτησε μετά από έναν φοβερό αγώνα και κατέκτησε το τρίτο χρυσό μετάλλιο της σταδιοδρομίας του, έχοντας σηκώσει συνολικά 335 κιλά.

Ο Λεωνίδης, μέλος της χρυσής γενιάς της ελληνικής άρσης βαρών, κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 332,5 κιλά.



Ο Σουλεϊμάνογλου γνωστός ως «Ηρακλής τσέπης» λόγω του μικρού ύψους του, έφυγε από τη ζωή χθες Σάββατο, σε ηλικία 50 ετών, λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας. Έπασχε επί χρόνια από ηπατική ανεπάρκεια και νοσηλευόταν από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στους Αγώνες της Ατλάντα η ελληνική ομάδα άρσης βαρών κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, με τον Πύρο Δήμα και τον Ακάκιο Καχιασβίλη, συν τα αργυρά του Λεωνίδα Σαμπάνη, του Βαλέριου Λεωνίδη και του Λεωνίδα Κόκκα.
Πηγή: skai.gr