Χιμένεθ για ντέρμπι: Να δείξουμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα

Ο προπονητής της ΑΕΚ δήλωσε: «Το ερωτηματικό που έχω είναι αν θα ξεκινήσω ή όχι με τον Τσιγκρίνσκι. Αυτό με την τριάδα μας έχει βοηθήσει. Οπότε είναι λογικό κάποιοι παίκτες, να μην παίξουν στις φυσικές τους θέσεις. Είναι μια πιθανότητα η τριάδα, είναι και μια πιθανότητα η τετράδα στην άμυνα. Ένας παίκτης κλειδί σ? αυτό το σύστημα, είναι ο Τσιγκρίνσκι. Παίκτης που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα πολύ».

Για τις πολύ σημαντικές απουσίες των Μάνταλου, Γιόχανσον, ο Χιμένεθ είπε: «Δεν είναι εύκολο να βρεις τρόπο να παίζει η ομάδα, χωρίς τον Μάνταλο. Επίσης γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, όταν λείπει ένας παίκτης σαν τον Γιόχανσον, που δίνει σταθερότητα στην ομάδα. Αλλά πρέπει να δείξουμε πως είμαστε μια μεγάλη ομάδα και θα δώσουμε τις απαραίτητες λύσεις, για να βοηθήσουμε την ομάδα, με διαφορετικούς παίκτες. Η αλήθεια είναι πως αυτή η ομάδα, έχει κερδίσει πολλά μέχρι και σήμερα. Σημαντικοί παίκτες όπως ο Τσιγκρίνσκι ή ο Γιακουμάκης ή ο Λαμπρόπουλος, είχαν μείνει για καιρό εκτός.

Μ' αυτές τι απουσίες, προσπαθήσαμε να είμαστε δυνατοί. Και είναι δύσκολο όταν δυο παίκτες κλειδιά, όπως ο Γιόχανσον και ο Μάνταλος, λείπουν, να αντέξει η ομάδα. Αυτό που πιστεύω, είναι πως και εμείς και οι παίκτες, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να βοηθήσουμε και να μην συμβιβαστούμε. Η ΑΕΚ χάνει πολύ από την απουσία αυτών των δυο παικτών, αλλα πρέπει να βρούμε λύσεις μέσα στην ομάδα, για να καλύψουμε αυτές τις απουσίες».
Πηγή: skai.gr