Μάγκικη πρόκριση με ανατροπή για τα «φυντάνια» της Εθνικής

Προτάσσοντας ψυχή και μαγκιά η Εθνική Κ19 επικράτησε με ανατροπή της Ρωσίας (2-1), φτάνοντας πιο κοντά στην πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που φιλοξενηθεί στα μέσα Ιουλίου στη Φινλανδία.

Οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα μετά την ήττα-σοκ από τη Ρουμανία πριν από λίγα 24ωρα και το γκολ των Ρώσων από νωρίς στο ματς, έδειξαν τρομερά ψυχικά αποθέματα και χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, ανέτρεψαν το σκορ και πήραν το εισιτήριο για την Elite Round, που αποτελεί σαν δεύτερο προκριματικό γύρο πριν από την τελική φάση.

Σημείο-κλειδί στην αναμέτρηση ήταν το γεγονός ότι η Εθνική κατάφερε να ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, χάρη στην εκτέλεση πέναλτι του τερματοφύλακα, Σιαμπάνη, μετουσιώνοντας σε γκολ την παράβαση (χέρι) των Ρώσων αμυντικών στην περιοχή.

Αντίθετα, στο 21', οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν πολύ τυχεροί καθώς άνοιξαν το σκορ, με ένα τυχερό γκολ του Τικνιζιάν, αφού η μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του Σιαμπάνη, κόντραρε σε πολλά σώματα Ελλήνων αμυντικών.

Στο β’ ημίχρονο η Ελλάδα άρχισε να επιτίθεται κατά κύματα και στο 58’ λίγο έλειψε να φτάσει στο 2-1, αλλά από το σουτ του Ταμπά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά, το γκολ της πρόκρισης ήρθε στο 77’. Ο Χατζηδίμπας με απίστευτη σαραντάρα μπαλιά βρήκε τον Εμανουηλίδη, που έκανε τρομερό κοντρόλ και με άψογο τελείωμα με το αριστερό έκανε το 2-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν στις καθυστερήσεις οι Τικνιζιάν και Μποροντίν.

Ελλάδα: Σιαμπάνης, Παπάζογλου, Δημητρίου, Χατζηδήμπας, Ταμπάς, Μελιόπουλος, Κωστανάσιος, Ξενιτίδης, Δημήτρουλας (57' Εμμανουηλίδης), Δουβίκας, Καμπετσής

Ρωσία: Λομάεβ, Γκολούμπεβ, Μπορόντιν, Γκορσκόφ, Ούτκιν, Ντιβέεβ, Κακόεβ, Εβγκένιεβ, Τσιπτσένκο, Τιχιζιάν, Κισέλεφ.

Η βαθμολογία:

1. Ρουμανία 9 (12-2)
2. Ελλάδα 6 (8-3)
3. Ρωσία 3 (8-4)
4. Γιβραλτάρ 0 (0-19)
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr