Η Σουηδία «πέταξε» εκτός Μουντιάλ την Ιταλία

Η Σουηδία άντεξε στην πίεση της Ιταλίας στο Μιλάνο (0-0) και με το γκολ του μεγάλου άτυχου, Γιόχανσον, από το πρώτο ματς, πέταξε εκτός Μουντιάλ την «σκουάντρα ατζούρα». 

Για πρώτη φορά από το 1958, η τετράκις παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία δεν θα είναι σε Μουντιάλ.

Η «σκουάντρα ατζούρα» έχασε μυθικές ευκαιρίες στο «Σαν Σίρο», έφτασε την κατοχή μπάλας σχεδόν στο 80%(!), αλλά η δυνατή Σουηδία άντεξε, πήρε 0-0 και με το γκολ του Γιόχανσον από το πρώτο ματς, ο οποίος τραυματίστηκε στο δεύτερο παιχνίδι, πέταξε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου τους γείτονες, σε μία από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας τους, αν όχι τη χειρότερη. 

Τεράστιο κρίμα για τον σπουδαίο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, που ήθελε να κλείσει, πιθανότατα, την καριέρα του στα γήπεδα της Ρωσίας, αλλά οι Σκανδιναβοί «πάλεψαν» και δίκαια πανηγυρίζουν μια ιστορική πρόκριση, απέναντι σε μια ομάδα που μπαίνει, πια και… επίσημα σε περίοδο βαθιάς κρίσης. 

Τραγική η διαιτησία του Ισπανού Ματέου Λαόθ,
δεν έδωσε από… δύο πέναλτι σε κάθε ομάδα! Οι φιλοξενούμενοι είδαν τον ήρωά τους, όπως αποδείχθηκε, Γιάκομπ Γιόχανσον, να αποχωρεί τραυματίας μόλις στο 17', καθώς υπέστη, ρήξη χιαστού στο αριστερό του γόνατο. 
Πηγή: skai.gr