Πασκουάλ: Ασφυκτική άμυνα με την Κίμκι

Στον ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με την Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα (14/11, 21:15) και την ασφυκτική άμυνα που θα πρέπει να παίξουν οι παίκτες του, όχι μόνο στον Σβεντ, στάθηκε ο Τσάβι Πασκουάλ σε δηλώσεις του, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης των νταμπλούχων Ελλάδας με την ρωσική ομάδα για την 7η αγωνιστική της Euroleague.

«Δεν έχουμε πολύ χρόνο για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι με την Κίμκι, καθώς μόλις χθες παίζαμε με τον Πανιώνιο» είπε αρχικά ο τεχνικός των «πράσινων» και πρόσθεσε: «Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την αντίπαλό μας, αφού είχε ρεπό στο πρωτάθλημά της, άρα θα έχει ένα μικρό πλεονέκτημα ως προς την ενέργεια που θα βγάλει στο ματς. Πρέπει να παίξουμε πολύ ασφυκτική άμυνα, όχι μόνο στον Σβεντ, αλλά σε όλους τους παίκτες της Κίμκι, κι αυτό πιστεύω θα είναι το κλειδί για να πάρουμε τη νίκη».

Για το αν οι χαμένες βολές είναι θέμα συγκέντρωσης, είπε: «Δεν το πιστεύω, γιατί δουλεύουμε κάθε μέρα πάνω στις βολές. Σίγουρα υπάρχουν αθλητές που είναι καλύτεροι στη συγκεκριμένη κατηγορία και κάποιοι που είναι χειρότεροι. Φυσικά δεν είναι μόνο οι βολές που μας προβληματίζουν, καθώς προσπαθούμε να μειώσουμε και τα λάθη μας. Μακάρι αύριο να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι σε όλους τους τομείς και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Για την ψυχολογία της ομάδας μετά το ιστορικό «διπλό» στο ΣΕΦ, υπογράμμισε: «Η κατάσταση είναι ίδια. Δεν άλλαξε κάτι, επειδή κερδίσαμε τον Ολυμπιακό. Πήραμε την πρώτη εκτός έδρας νίκη μας στην Euroleague και αυτή την εβδομάδα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να μην μείνουμε στις δάφνες του διπλού της περασμένης εβδομάδας».

Από την πλευρά των παικτών, ο Ίαν Βουγιούκας πρόσθεσε: «Μιλάμε για ένα σύνολο πολύ γρήγορο και αθλητικό. Υπάρχει ο ηγέτης Σβεντ, όμως υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί παίκτες, που είναι επικίνδυνοι και χρειάζονται προσοχή. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά, να επιβάλλουμε το δικό μας τέμπο και πιστεύω όλα θα πάνε καλά».

Για το αν βοήθησε η νίκη επί του Ολυμπιακού, ο 32χρονος σέντερ είπε: «Σίγουρα μας βοήθησε το διπλό στο ΣΕΦ, όχι μόνο ψυχολογικά, αλλά και βαθμολογικά, ενώ και με τον Πανιώνιο βρήκαν το ρυθμό τους επιθετικά κάποιοι παίκτες. Βρισκόμαστε σε μία καινούργια εβδομάδα και θέλουμε να κάνουμε το δύο στα δύο, άρα οφείλουμε να ξεχάσουμε τι συνέβη στο παρελθόν».

Τέλος, ο Κένι Γκάμπριελ σχολίασε: «Σίγουρα μας βοήθησε πάρα πολύ η νίκη επί του Ολυμπιακού κι αυτό φαίνεται στα πρόσωπά μας. Αυτή την εβδομάδα όμως πρέπει να παρουσιαστούμε το ίδιο έτοιμοι και να παίξουμε δυνατά και σκληρά, ώστε να νικήσουμε τις Κίμκι και Εφές. Πρέπει να πάρουμε τα ριμπάουντ, να μην δώσουμε δεύτερες επιθέσεις στον αντίπαλό μας και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Επίσης πρέπει να κλείσουμε τον Σβεντ και την παρέα του και να μην τους αφήσουμε να σκοράρουν με ευκολία».
Πηγή: skai.gr