Έτοιμη και αποφασισμένη η Εθνική για το ματς (21:45) με την Κροατία

Αποφασισμένη να κάνει το «3 στα 3» σε μπαράζ Παγκοσμίου Κυπέλλου και να δώσει το «παρών» στα γήπεδα της Ρωσίας είναι η Εθνικής μας ομάδα, που αντιμετωπίζει την Κροατία στο κατάμεστο «Μάξιμιρ» (21:45, ΣΚΑΪ, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Σε αντίθεση με τους Κροάτες, στη «γαλανόλευκη» δεν υποτιμούν τον αποψινό τους αντίπαλο και δηλώνουν πως στόχο είναι ένα αποτέλεσμα με το οποίο θα πλησιάσουν στο στόχο τους.

«Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που διαθέτει πολύ καλούς παίκτες και για αυτό πρέπει να μείνουμε κοντά, να μην τους δώσουμε τον χώρο να παίξουν γρήγορα και ελπίζω ότι θα πάμε καλά. Όλοι τους είναι επικίνδυνοι. Έχουν πολύ καλούς επιθετικούς και μέσους, δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις στον αέρα και στις στατικές φάσεις έχουν καλά χτυπήματα», είναι μεταξύ άλλων οι παρατηρήσεις του Μίχαελ Σκίμπε για την κροατική ομάδα.

Όπως είναι αντιληπτό, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αμυνθεί με διπλή ζώνη άμυνας, όπως έκανε με Βοσνία αλλά και Βέλγιο, ελπίζοντας πως σε κάποια αντεπίθεση θα βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Όσον αφορά τις σκέψεις του ομοσπονδιακού προπονητή για το αρχικό σχήμα, την εστία της Εθνικής θα υπερασπιστεί ο Ορέστης Καρνέζης. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Τη θέση του αριστερού μπακ θα καλύψει ο Γιώργος Τζαβέλλας και αυτή του δεξιού οπισθοφύλακα ο Παναγιώτης Ρέτσος. Επί της ουσίας, μία τετράδα με στόπερ.

Πιθανότατα, τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Κάρλος Ζέκα με τον Αλέξανδρο Τζιόλη. Εκτός κι αν ο άσος της Κοπεγχάγης τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, στη θέση που προοριζόταν να αγωνιστεί ο Πέτρος Μάνταλος. Σε αυτή την περίπτωση, ο παρτενέρ του Αλέξανδρου Τζιόλη θα είναι είτε ο Ανδρέας Σάμαρης είτε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης.

Η τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής θα αποτελείται από τους Κώστα Σταφύλιδη (αριστερά), Κώστα Φορτούνη (στον άξονα), ενώ παραμένει ανοικτή η θέση στο δεξί άκρο. Εάν δεν επιλεγεί ο Κάρλος Ζέκα, φαβορί είναι ο Τάσος Μπακασέτας, σε ένα πιο επιθετικό σχήμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Κώστας Μήτρογλου

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Ανέστης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Μανιάτης, Λυκογιάννης, Τοροσίδης, Κουρμπέλης, Πέλκας, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Βέλλιος, Γιαννιώτας και Διαμαντάκος. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Μανωλάς.

Στο απέναντι στρατόπεδο, οι Κροάτες αναμένεται να ξεκινήσουν με τους: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Μίτροβιτς, Βίντα, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς και Μάντζουκιτς.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr