Πιλάβιος: Περίεργη η απόφαση για Μανωλά

Χωρίς τον Κώστα Μανωλά θα παραταχθεί στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Κροατία η Εθνική μας ομάδα, μετά την τιμωρία του Έλληνα στόπερ από την FIFA για μη τήρηση του fair play στο παιχνίδι με την Κύπρο.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, χαρακτήρισε την απόφαση, τουλάχιστον περίεργη, κυρίως εξαιτίας του χρόνου στον οποίο αποφασίστηκε.

Από εκεί και πέρα, εξέφρασε την άποψη ότι η ΕΠΟ δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο για αυτή την απόφαση, ενώ εξέφρασε την άποψη πως τα θέματα της Εθνικής η Ομοσπονδία τα χειρίζεται αρκετά καλά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στους Βασίλη Βέργη και Βάιο Τσούτσικα:

Για το αν τον αιφνιδίασε η απόφαση για Μανωλά: «Φυσικά και με αιφνιδίασε και εμάς και τον κόσμο, αλλά και τον προπονητή που πρέπει να φτιάξει τα σχέδια του για το παιχνίδι. Θεωρώ ότι ήταν μια απόφαση, στον χρόνο που βγήκε, το λιγότερο περίεργη για να μην την αποκαλέσω σκάνδαλο»

Για το πως αντέδρασε η FIFA: «Δεν γνωρίζω αν έχουν γίνει πιο αυστηρές οι ποινές. Για παράδειγμα, στη διαιτησία, κάποιος λέει ότι θα κάνει πιο αυστηρή την κάρτα και ενημερώνει ότι θα το κάνει. Υπάρχει γνωστοποίηση στους αρμόδιους. Αλλά, τόσες μέρες μετά και πέντε μέρες πριν από δύο κρίσιμα παιχνίδια, δεν υπάρχει ερμηνεία για την τιμωρία. Νομίζω ότι έχει γίνει αυτεπάγγελτα αυτό το πράγμα και όχι μετά από καταγγελία της Κροατίας. Αν δεν ήταν έτσι θα γινόταν κάθε φορά καταγγελίες για το παραμικρό. Η FIFA σε κάποιες περιπτώσεις ανακοινώνει την τιμωρία στις ομοσπονδίες. Όταν είναι ποινή κάτω από τρεις αγωνιστικές δεν μπορείς να κάνεις έφεση. Δεν είναι σωστό αυτό γιατί δεν μπορεί να ακουστεί η θέση σου, ούτε να απολογηθείς. Δεν νομίζω να υπάρχει ευθύνη της Ομοσπονδίας. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι σε αυτό, αλλά θεωρώ ότι η ΕΠΟ στα θέματα της Εθνικής ομάδας, δρα αρκετά καλά».

Για τον διαιτητή της ρεβάνς στην Αθήνα: «Ο Κάιπερς είναι διαιτητής που χαρακτηρίζεται σκληρός. Το να λέμε ότι μας έβαλαν «κακό» διαιτητή στην έδρα μας και καλό έξω, δεν κάνει καλό. Όλα αυτά είναι στη θεωρία. Η Εθνική έχει τη δυνατότητα να προκριθεί. Έχει κερδίσει στο παρελθόν τους Κροάτες και έχει ελπίδα. Έτσι όπως παίζει η Εθνική έχουμε πολλές ελπίδες και ας είναι διαιτητής ο Μάτζουκιτς. Ο Σκίμπε έχει συμμαζέψει την Εθνική ομάδα».

Για την επιτροπή παρακολούθησης και την εικόνα που έχουν οι ξένοι για την ΕΠΟ: «Δεν ασχολούμαι... Ούτε αφήνω κανέναν να μου πει κάτι για αυτά τα θέματα. Πραγματικά δεν αφήνω κανέναν να μου πει κάτι για αυτά τα θέματα, γιατί απλά δεν ασχολούμαι. Προβλήματα υπάρχουν σε όλες τις ομοσπονδίες και οι προϊοστάμενοι μας, κρίνουν το μέγεθος τους».
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr