Χιμένεθ: Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να βρίσκουν λύσεις στις απουσίες

Παρά το γεγονός πως ο τραυματισμός του Πέτρου Μάνταλου πλήττει σημαντικά το αγωνιστικό πλάνο του Μανόλο Χιμένεθ, ο Ισπανός τεχνικός δεν παρουσίασε καμία διάθεση για δικαιολογίες σχετικά με το αν αποδυναμώνεται αγωνιστικά η ΑΕΚ.

Ο Σεβιγιάνος χαρακτήρισε την Μίλαν ως κοιμώμενο γίγαντα ο οποίος δεν πρέπει να ξυπνήσει στο αυριανό ματς, ενώ υποστήριξε πως η αναμέτρηση είναι μία ευκαιρία για όλους να φτάσουν σε ένα σημαντικό αποτέλεσμα και να το αφιερώσουν στο μεγάλο άτυχο, Μάνταλο.

Παράλληλα, μπορεί αρχικά να αστειεύτηκε σχετικά με τον αντικαταστάτη του Πέτρου Μάνταλου, λέγοντας πως είχε μία συζήτηση με τον Μέσι ωστόσο ο Αργεντίνος επιθετικός δεν θα μπορέσει να… αγωνιστεί στο αυριανό ματς, παρ' όλα αυτά στη συνέχεια πρόσθεσε πως όποιος ποδοσφαιριστής κληθεί να πάρει τη θέση του στην ενδεκάδα πρέπει να τύχει και του ανάλογου σεβασμού.

Τέλος δεν παρέλειψε να εκφράσει τα παράπονά του για το γεγονός πως το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ορίστηκε την Κυριακή, και πως το δικαιότερο θα ήταν η συγκεκριμένη αναμέτρηση να διεξαχθεί την Δευτέρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε το αποτέλεσμα εκεί και είναι θετικό ότι ο κόσμος έχει τη διάθεση να μας στηρίξει. Όπως είχα πει και στην Ιταλία περιμέναμε να είναι ένα δύσκολο παιχνίδι έτσι και αύριο περιμένουμε ένα ακόμα δυσκολότερο.

Όταν παίζεις κόντρα σε μία ομάδα όπως η Μίλαν, πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Γιατί είναι τέτοια η ποιότητα της Μίλαν που μπορεί να αξιοποιήσει το κάθε λάθος. Για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να αποφύγουμε τα λάθη».

Για το αν υπάρχει επιπλέον κίνητρο στο αυριανό παιχνίδι για τους παίκτες της ΑΕΚ: «Το να δίνεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου είναι υποχρέωση σου ως επαγγελματίας. Αλλά το να ψάξουμε κάποιες συγκεκριμένες στιγμές και να μπορεί η ομάδα να αποδώσει θα είναι κάτι ευχάριστο και έτσι θα μπορέσουμε να αφιερώσουμε τη νίκη στον αρχηγό μας, τον Πέτρο».

Για το αν είναι τελικός το παιχνίδι με την Μίλαν: «Θα ήταν ένας τελικός αν εξαρτιόμασταν μόνο από το αυριανό αποτέλεσμα. Έχουμε τρία παιχνίδια ακόμα. Αν κερδίσουμε έχουμε πιθανότητες ακόμα και για την πρώτη θέση, αν χάσουμε όμως έχουμε παιχνίδια μπροστά μας για να κυνηγήσουμε την πρόκριση. Μία ομάδα σαν την ΑΕΚ πρέπει να έχει φιλοδοξίες και ο κόσμος είναι λογικό να ονειρεύεται. Όταν μας ζητούν το πρωτάθλημα πρέπει να πάμε για νίκες στα τελευταία παιχνίδια, το ίδιο ισχύει και στην Ευρώπη όπου πρέπει να πάμε για την νίκη μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται».

Για την κατάσταση που βρίσκεται η Μίλαν: «Για μένα η Μίλαν θα είναι πάντα μία μεγάλη ομάδα. Είμαστε πολλοί που έχουμε θαυμάσει τη Μίλαν εδώ και πολλά χρόνια και αυτή τη στιγμή είναι ένας γίγαντας που κοιμάται. Θα πρέπει να προσέξουμε να μην ξυπνήσει απέναντί μας».

Για τους τραυματισμούς της ομάδας και αν επηρεάζεται το αγωνιστικό πλάνο: «Όλες οι ομάδες έχουν απουσίες. Οι μεγάλες ομάδες θα πρέπει να βρίσκουν λύσεις σε κάθε παιχνίδι και το μόνο σίγουρο είναι πως τόσο εμείς όσο και η Μίλαν θα ξεκινήσουμε στο αυριανό παιχνίδι με έντεκα ποδοσφαιριστές».

Για τον αντικαταστάτη του Μάνταλου στο ματς με τη Μίλαν: «Με πιάσατε... Χθες είχα μία συζήτηση με τον Μέσι, όμως δυστυχώς δεν μπορεί να έρθει. Το κενό του Μάνταλου δεν μπορεί να αναπληρωθεί, όμως όπως είπα και πριν, αύριο θα παίξουμε με έντεκα παίκτες και θέλω να σας ζητήσω να δείξετε το σεβασμό στο παίκτη που θα τον αντικαταστήσει. Δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι ίδιοι με τον Μάνταλο. Θα προσπαθήσουμε να τον αντικαταστήσουμε και η απουσία του θα είναι εμφανής, όμως θα επιδιώξουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Όλες οι ομάδες έχουν παίκτες καθοριστικούς, όμως μέσα από το σύνολο μπορούν να προκύψουν λύσεις που θα μας βοηθήσουν».

Για την παρουσία των φίλων της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ: «Οι 4.000 ψυχές Ελλήνων που ταξίδεψαν στο Σαν Σίρο, έκαναν εμφανή την παρουσία τους και μας βοήθησαν πάρα πολύ. Αυτό χρειαζόμαστε και αύριο, την παρουσία των φιλάθλων και μακάρι να μην χρειαστεί να ξαναέχουμε να αγωνιστούμε το κρύο ΟΑΚΑ όπως συνέβη κόντρα στον Ατρόμητο. Ο κόσμος της ΑΕΚ ωθεί τους ποδοσφαιριστές και κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο».

Για το αν έχει στο μυαλό του το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:
«Και τα δύο παιχνίδια είναι ξεχωριστά. Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ είναι να επιλέξω τις καλύτερες ενδεκάδες που θα ανταποκριθούν όσο γίνεται καλύτερα στα δύο παιχνίδια. Θεωρώ πως θα ήταν πιο δίκαιο να παίξουμε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την Δευτέρα. Όμως αποφασίζουν άλλοι, και ίσως να είναι άδικα τα σχόλια μου, ωστόσο θεωρώ πως το δίκαιο θα ήταν το ματς να οριστεί την Δευτέρα αντί για την Κυριακή».
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr