Πλαστές ενημερότητες: Σταθόπουλο-Κουρίδη και άλλους 18 «δείχνει» ο ανακριτής διαφθοράς

Οπως αποκάλυψε η «ΔΙΚH στον ΣΚΑΪ» ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης παρέδωσε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών τη δικογραφία των πλαστών ενημεροτήτων.

Ο κ. Ανδρεάδης μελέτησε 15.000 περίπου σελίδες από το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας για 66 πλαστές ή μη έγκυρες φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες 27 ποδοσφαιρικών ομάδων.

Η έρευνα ξεκίνησε από τον εισαγγελέα Χάρη Λακαφώση και αφορά στην περίοδο 2002-2014. Αρχικά είχαν εμπλακεί 38 φυσικά πρόσωπα, πρόεδροι ομοσπονδιών, πρόεδροι ομάδων, στελέχη της ΕΠΟ και δικηγόροι. Ο ανακριτής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ελεγχθούν 20 φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων οι δύο πρώην πρόεδροι της ΕΙΜ/ΕΠΟ Αρης Σταθόπουλος και Θόδωρος Κουρίδης. Ο κ. Σταθόπουλος υπήρξε επί μακρόν αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και τώρα δήμαρχος Οιχαλίας, ενώ ο κ. Κουρίδης  ήταν μέχρι πριν τρία χρόνια ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ.

Αντίθετα, ο κ. Ανδρεάδης έκρινε ότι δεν είναι αναγκαίο να απολογηθούν (τυπικές κλήσεις) τα υπόλοιπα 18 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων τρεις  πρόεδροι της ΕΠΟ (Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος και Γιώργος Σαρρής).

Πάντως, το Συμβούλιο Εφετών έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για να κρίνει ποιοι από τους 38 θα παραπεμφθούν ή όχι σε δίκη.

Ο κ. Ανδρεάδης εντόπισε δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος: την πλαστογραφία και την απάτη.






Πηγή: skai.gr