Στοπ στην ανάκληση των αδειών των ΠΑΕ

Επί τάπητος έχουν βάλει το τελευταίο διάστημα ΕΠΟ και Super League το ζήτημα της αδειοδότησης των ΠΑΕ. Οι δύο πλευρές προχωρούν σε κάποιες τροποποιήσεις των διατάξεων του σχετικού κανονισμού με κυριότερη την κατάργηση της ανάκλησης της άδειας σε μια ΠΑΕ στη διάρκεια της περιόδου. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι σε αυτές τις περιπτώσεις προκύπτουν ελεύθεροι ποδοσφαιριστές, αναστάτωση στο πρωτάθλημα και-το κυριότερο-μπορούν να ενεργοποιηθούν βαρύτατες ρήτρες από τη τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Η Super League
προτείνει αντί ανάκλησης άδειας μεσούσης της περιόδου να ισχύει κάτι τέτοιο μέχρι τις 30 Ιουνίου, προκειμένου το πρωτάθλημα να αρχίζει και να τελειώνει με 16 ομάδες. Φυσικά αν κάποιες ΠΑΕ παραβιάζουν τον κανονισμό αδειοδότησης δεν θα μένουν ατιμώρητες, αλλά θα υπάρχουν κυρώσεις, με τη λίγκα να προτείνει βαρύ πρόστιμο.

Παράλληλα, η Super League θα ζητήσει όσες ΠΑΕ έχουν κενά στο φάκελό τους να ενημερώνονται γι’ αυτά και να τους δίνεται μια προθεσμία για να συμπληρωθούν πριν την εξέτασή τους από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr