«Η κλειστή λίγκα της Ευρωλίγκας υποβαθμίζει τα πρωταθλήματα»

Στο φαινόμενο που παρατηρείται ομάδες που έχουν κλειστό συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα να μην δίνουν και την απαιτούμενη σημασία στα εγχώρια πρωταθλήματα στάθηκε ο Πατρίκ Κομνημός μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τη Μακάμπι και την παρουσία της στο πρωτάθλημα του Ισραήλ επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί καθώς υπάρχει η αντιπαλότητα των «αιωνίων» και για αυτό υπάρχει ξεχωριστή σημασία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πατρίκ Κομνηνού στον ΣΠΟΡ FM 94,6 στους Βασίλη Βέργη και Βάιο Τσούτσικα:

-Για την ΑΕΚ και την χθεσινή της επιτυχία:Ένα από τα πράγματα που έχουν συνειδητοποιήσει είναι ότι ο δρόμος είναι μακρύς. Ο όμιλος της ΑΕΚ είναι δύσκολος και περιμένουμε πολλά τέτοια αποτελέσματα. Ο κ.Αγγελόπουλος προσπαθεί να δημιουργήσει μια ομάδα και θέλει να τη φέρει στην κορυφή. Σε αυτό χρειάζεται μεγάλη υπομονή που στην Ελλάδα δεν την έχουμε.

-για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ από την στιγμή που δεν αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα: «Νομίζω πως οι δυσκολίες έχουν να κάνουν σχέση με το περιβάλλον και ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ξεκινούν από άλλη αφετηρία με τις άλλες ομάδες που δεν έχουν το πλεονέκτημα του κλειστού συμβολαίου της Ευρωλίγκας. Είναι κάτι που το γνωρίζουν βέβαια και για αυτό λέω ότι ο δρόμος είναι δύσκολος και η χθεσινή επιτυχία της ΑΕΚ μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για μια μεγάλη αρχή.

-για την υποβάθμιση των πρωταθλημάτων από κάποιες ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα: «Αυτό είναι το πρόβλημα. Η υποβάθμιση των πρωταθλημάτων. Η Μακάμπι για παράδειγμα δεν έχει πάρει πρωτάθλημα πόσα χρόνια αλλά παρόλα αυτά παραμένει στην Ευρωλίγκα. Στην Ελλάδα επωφελούμαστε από την κόντρα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό αλλά στις άλλες χώρες η υποβάθμιση είναι αναπόφευκτη για κάποιες ομάδες στα εγχώρια πρωταθλήματα.
Πρέπει να δούμε τα προβλήματα αυτά και να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε. Δεν βοηθάμε την πίττα όμως έτσι να μεγαλώσει. Οι ομάδες της Ευρωλίγκας είναι οι μέτοχοι της. Παρακολουθούμε ένα νέο εγχείρημα το οποίο γίνεται. Το οικονομικά θέμα είναι μεγάλο και εμείς προσπαθούμε να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα και παροχές στις ομάδες μας. Η Φενέρ για παράδειγμα που πέρσι τελείωσε τη χρονιά άκρως επιτυχημένα είχε μεγάλη ζημιά.

-για την κόντρα με την Ευρωλίγκα σχετικά με τις ημερομηνίες των προκριματικών του Μουντομπάσκετ: «Δεν μπορώ να σχολιάσω την απόφαση της Ευρωλίγκας. Από την πλευρά της η FIBA έκανε μια παραχώρηση»

-για την παρέμβαση του Μάνου Παπαδόπουλου: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Παπαδόπουλο γιατί έθεσε τα ζητήματα αυτά... Το πρώτο θέμα, είναι γεγονός ότι η FIBA απέχει τα τελευταία χρόνια από τις μεγάλες διασυλλογικές διοργανώσεις και έχει δημιουργηθεί απόσταση από τις ομάδες. Προφανώς και πρέπει να αντιμετωπίστεί αυτή. Ότι μεγάλες ομάδες δεν θέλουν να ακούν για τη FIBA δεν είναι καλό. Εμείς κοιτάμε να το αντιμετωπίσουμε σωστά. Υπάρχει μια εναλλακτική λύση με τις ομάδες να μπορούν να βρουν ένα άλλο περιβάλλον. Και εδώ έρχομαι στα όσα είπε ο κ.Παπαδόπουλος. Ομάδες που δεν έχουν συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα αλλά συμμετείχαν σε αυτή είναι σε δεινή θέση. Ο Ερυθρός Αστέρας για παράδειγμα που συμμετέχει μετά την διάκρισή του στην Ανδριάτική Λίγκα. Το μοντέλο της Ευρωλίγκας δεν είναι το ιδανικό.Το πρώτο θέμα, ο πρώτος σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που βοηθά στη γιγάντωση και την οικονομική ανάπτυξη του μπάσκετ».

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr