Τζόλα: Δεν θα καταστραφούμε εάν δεν πάμε στο Μουντιάλ

Για το ιταλικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μίλησε ο Τζιαφράνκο Τζόλα, τονίζοντας πως πιθανός αποκλεισμός από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας δεν θα αποτελέσει τραγωδία.

«Ενδεχόμενος αποκλεισμός μας από το Μουντιάλ δεν θα είναι καταστροφή. Η Γερμανία το 2000 πραγματοποίησε άσχημη πορεία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όμως αυτό αποτέλεσε τον καταλύτη για την επιστροφή της στην κορυφή το 2014», τόνισε ο πρώην άσος της Τσέλσι και της Κάλιαρι.

Στη συνέχεια, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στην έλλειψη ποιότητας της «σκουάντρα ατζούρα» και στα αίτια που την προκάλεσαν: «Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι ιταλικές ομάδες επικεντρώνονταν στο αποτέλεσμα και όχι στην αγωνιστική τους εικόνα. Υπάρχει έλλειψη ποιότητας και αυτό επηρεάζει την εθνική ομάδα. Στην εποχή μου υπήρχαν επτά εναλλακτικές επιλογές για κάθε θέση. Στην Ισπανία παρατηρείται πληθώρα δημιουργικών παικτών σε πλήρη αντίθεση με την Ιταλία».

Καταλήγοντας, ο πρώην προπονητής της Μπέρμιγχαμ προέβλεψε τον φετινό πρωταθλητή της Serie A: «Θεωρώ πως η Νάπολι μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα εάν συνεχίσει να παίζει το ποδόσφαιρο της μέχρι το τέλος της σεζόν».

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr