Κλείσιμο

Ρεκόρ συμμετοχών στο 3o “Santorini Experience”

Η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, με τηλεοπτική προβολή σε 87 χώρες μέσω του τηλεοπτικού δικτύου FOX Sports, ολοκληρώθηκε με ρεκόρ συμμετοχών στους αγώνες δρόμου και κολύμβησης και πάνω από 1500 συμμετοχές.

H διοργάνωση είναι η πιο δημοφιλής διοργάνωση στο εξωτερικό για ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές στην Ελλάδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, που έδωσε την αιγίδα της για δεύτερη χρονιά στην διοργάνωση, ενώ στο τρέξιμο μετά από διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ όπως αυτή του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Παράλληλα, οι ξένες συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, καθώς «φιλοξενήθηκαν» στη Σαντορίνη αθλητές από συνολικά 40 κράτη. Ενδεικτικά καταγράφηκαν παρουσίες στους κολυμβητές και δρομείς, από Αυστραλία, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα, Ρωσία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ.

Διεθνής πρεσβευτής καθώς και το παρόν, με το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης!
Ένας σπουδαίος αθλητής, ο Ούγγρος κολυμβητής Άτιλα Μανιόκι, ο οποίος διαπρέπει σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης με αρκετές επιτυχίες και είναι μέλος στο International Marathon Swimming Hall of Fame (IMSHOF) πήρε μέρος για πρώτη φορά στην διοργάνωση. Δυναμικές ήταν συνολικά οι παρουσίες στην κολύμβηση, με κορυφαίους επαγγελματίες αθλητές, όπως η Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου, αλλά και μέλη της Εθνικής ομάδας, όπως οι Αντώνης Φωκαΐδης, Γιώργος Αρνιακός, Δημήτρης Νέγρης. Επιπλέον, για πρώτη φορά σε αγώνα ανοιχτής θαλάσσης συμμετείχαν συνολικά πάνω από 10 Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες.

Στην Σαντορίνη απολαύσαμε τους νέους πρωταγωνιστές της ελληνικής ανοιχτής κολύμβησης, που ακολουθούν τα βήματα του Σπύρου Γιαννιώτη (κολύμπησε στην Σαντορίνη το 2015 και 2016 πριν την απόσυρση του), υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Νίκου Γέμελου.

To «Santorini Experience» πραγματοποιήθηκε Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (K.O.E.) με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας τoυ Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. και του Ομίλου της Active Media.
Πηγή: skai.gr - Γ. Παπαδημητρόπουλος