Μας έκανε το δώρο η Σλοβενία: Πάει στα μπαράζ για το Μουντιάλ η Ελλάδα!

O Ρόμαν Μπέζιακ που αγωνίζεται στην Ντάρμσταντ έπεσε στη μάχη στο 2ο μέρος από τον Κάτανετς και ήταν ο άνθρωπος που λύτρωσε την Εθνική μας που εφόσον νικήσει την Τρίτη το Γιβραλτάρ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, θα βρεθεί σίγουρα στα μπαράζ. Το δώρο ήρθε τελικά για την Ελλάδα, έστω κι αν στο τέλος χρειάστηκε και η τεράστια κλάση του Όμπλακ για να μείνει το 2-2 που έβγαλε εκτός μάχης τη Σκωτία και βάζει την Εθνική Ελλάδος στην οκτάδα των δεύτερων, αρκεί να έρθει το τρίποντο την Τρίτη.

Με δύο δικά του γκολ, η Σλοβενία ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Σκωτία, με τους τελευταίους να κάνουν υπερπροσπάθεια στο φινάλε για να πάρουν τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Γκρίφιθς στο 32' το 0-1, ο Μπέζιακ με κεφαλιά στο 52' και με πλασέ στο 72' γύρισε το ματς.

Ροντέο στο φινάλε, με τον Σνοντγκρας να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 88', τον Όμπλακ να κάνει απίθανη επέμβαση στο 89' ενώ η μπάλα πήγαινε στην εστία, από συμπαίκτη του σε κόντρα από γύρισμα του Φίλιπς. Απίθανη επέμβαση του Γκόρντον στο ίδιο λεπτό, ο Σέζαρ αποβλήθηκε στο 91', αλλά η Σλοβενία άντεξε ως το 96' και πήρε την ισοπαλία. Δεύτερη στον 6ο όμιλο η Σλοβακία.

Οι συνθέσεις:

Σλοβενία: Όμπλακ, Στρούνα (46’ Σκούμπιτς), Τζόκιτς, Σέζαρ, Μεβλίγια, Κούρτιτς, Ρότμαν, Ίλισιτς, Βέρμπιτς, Ρέπας (46’ Μπέζιακ), Μάταβζ

Σκωτία: Γκόρντον, Τίρνεϊ (80’ Σ. Φλέτσερ), Ρόμπερτσον, Μπέρα, Μιούλγκριου, Μπάναν, ΜακΆρθουρ (80’ Σνοντγκρας), Φλέτσερ, Γκρίφιθς, Μάρτιν (53’ Άνια), Φίλιπς
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr