Τα τρία σενάρια πρόκρισης στα μπαράζ για την Εθνική

Τα σενάρια που υπάρχουν και ευνοούν την «γαλανόλευκη» είναι τρία, έτσι ώστε να μην είναι εκείνη η χειρότερη δεύτερη των προκριματικών. Εάν, λοιπόν, η Ελλάδα επικρατήσει του Γιβραλτάρ, τότε θα φτάσει στους 19 βαθμούς. Αφού αφαιρεθούν οι 6 από τα ματς με την ουραγό ομάδα του 8ου γκρουπ θα φτάσει στους 13 στην ειδική βαθμολογία των δεύτερων. Αυτό που θα περιμένει μετά είναι τα ακόλουθα σενάρια:

1. Να μη νικήσει η Σκωτία μέσα στην Σλοβενία. Οι Σκοτσέζοι παίζουν την πρόκριση, αλλά και οι Σλοβένοι έχουν κίνητρο μιας και έχουν ελπίδες, σε περίπτωση που δεν νικήσει η Σλοβακία τη Μάλτα.

2. Να μην υπάρξει νικητής στο ματς, Ουαλία-Ιρλανδία. Αν δε γίνει αυτό, η Ελλάδα θέλει νίκη των φιλοξενούμενων. Σε μια τέτοια περίπτωση κι εφόσον δεν ευοδωθεί κάποιο από τα άλλα σενάρια η θέση των μπαράζ θα παιχτεί στη διαφορά τερμάτων.

3. Να μην υπάρξει νικητής στο ντέρμπι Ουκρανία-Κροατία. Και οι δύο ομάδες με ισόπαλο αποτέλεσμα θα μείνουν εκτός Μουντιάλ, οπότε θεωρητικά αυτό είναι το λιγότερο δυνατό σενάριο (ισοπαλία). Η Κροατία γιατί θα γίνει εκείνη η χειρότερη δεύτερη των ομίλων, η Ουκρανία διότι θα μείνει τρίτη στον όμιλό της.
Πηγή: skai.gr