Ο Τραμπ ακύρωσε την πρόσκληση για τους πρωταθλητές του NBA

Νέες διαστάσεις στην αντιπαράθεσή του με τον αθλητικό κόσμο έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, διαμηνύοντας ότι αποσύρει την παραδοσιακή προεδρική πρόσκληση στους πρωταθλητές του NBA, Golden State Warriors, να επισκεφτούν τον Λευκό Οίκο.

Το μήνυμα Τραμπ ήλθε αφότου ο ηγέτης της ομάδας, Στεφ Κάρι, επαναβεβαίωσε ότι δεν θέλει να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο, τονίζοντας ότι οι Warriors δεν πρεσβεύουν τις απόψεις του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα. «Με το να δράσουμε και να μην πάμε, ελπίζω ότι θα εμπνεύσουμε κάποια αλλαγή για το τι ανεχόμαστε σε αυτή την χώρα», είπε.

«Το να πηγαίνεις στον Λευκό Οίκο θεωρείται μεγάλη τιμή για μία πρωταθλήτρια ομάδα», έγραψε στο Twitter ο κ. Τραμπ. «Ο Στέφεν Κάρι διστάζει, συνεπώς η πρόσκληση αποσύρεται».



Ο κ. Τραμπ δεν διευκρίνισε εάν η ανάκληση της πρόσκλησης αφορά μόνο τον Κάρι ή όλους τους Warriors. Πάντως, πέραν του Κάρι και ο έτερος ηγέτης της ομάδας, ο Κέβιν Ντουράντ, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να συναντηθεί με τον κ. Τραμπ.

Στις αρχές της εβδομάδας οι Warriors είχαν γνωστοποιήσει ότι οι παίχτες της ομάδας θα συζητήσουν για το ενδεχόμενο να επισκεφτούν τον Λευκό Οίκο.

Η σύγκρουση με τους πρωταθλητές του NBA είναι το δεύτερο μέτωπο που ανοίγει ο κ. Τραμπ με τον αθλητικό κόσμο μέσα σε 24 ώρες, αφού την Παρασκευή εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι θα ήθελε να δει να απολύονται παίχτες του αμερικανικού φούτμπολ που δεν στέκονται όρθιοι όταν παίζει ο εθνικός ύμνος.

Την τελευταία διετία ορισμένοι αφροαμερικανοί αθλητές του NFL γονατίζουν όταν παίζει ο ύμνος πριν την έναρξη των αγώνων, σε μία συμβολική έκφραση αγανάκτησης για την υπέρμετρη βία που χρησιμοποιούν λευκοί αστυνομικοί εναντίον μαύρων στις ΗΠΑ.

«Δεν θα σας άρεσε να δείτε ορισμένους από τους ιδιοκτήτες [ομάδων] του NFL, όταν κάποιος δείχνει ασέβεια στη σημαία μας, να λένε ‘Βγάλτε αυτόν τον γιο σκύλας από το γήπεδο τώρα. Απολύεται’;» είπε ο κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας στην πολιτεία της Αλαμπάμα.

Επανέλαβε τη θέση του σήμερα στο Twitter, γράφοντας ότι εάν ένας αθλητής θέλει το «προνόμιο» να αμείβεται με εκατομμύρια δολάρια θα πρέπει να σέβεται τη χώρα. «Αλλιώς απολύεσαι, βρες κάτι καλύτερο να κάνεις».
Πηγή: skai.gr