Europa League: Με το δεξί η ΑΕΚ, 2-1 την Ριέκα στην Κροατία

Ονειρεμένο ξεκίνημα για την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League! Η Ένωση έφυγε με το τρίποντο από την έδρα της Ριέκα επικρατώντας με σκορ 2-1.

Με εξαίρεση κάποια μικρά κενά διαστήματα, η εμφάνιση των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ στην Κροατία ήταν εξαιρετική. Οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν στο 16ο λεπτό με σουτ του Μαντάλου και παρότι δέχτηκαν την ισοφάριση από τον Έλεζ σε ένα σημείο όπου η Ριέκα δεν υπήρχε στο γήπεδο (29’), δεν το έβαλαν κάτω…

Η Ένωση έχασε σημαντικές ευκαιρίες, αντέδρασε με ψυχραιμία στα «ξεσπάσματα» των γηπεδούχων και χτύπησε σε κομβικό σημείο. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 62ο λεπτό νίκησε τον Πρσάλκο, τεζάροντας τους Κροάτες.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μίλαν διέλυσε στην Αυστρία την Αούστρια με σκορ 5-1.

Η βαθμολογία του τέταρτου ομίλου

Μίλαν 3 (5-1)
ΑΕΚ 3 (2-1)
Ριέκα 0 (1-2)
Αούστρια Βιέννης (1-5)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική (28/9)

ΑΕΚ-Αούστρια Βιέννης (22:05)
Μίλαν-Ριέκα (22:05)

Οι συνθέσεις:

Ριέκα (Ματίας Κεκ): Πρσκάλο, Κρβιτς (73’ Ακόστι), Ζούτα, Χέμπερ, Ζούπαριτς, Γκαβράνοβιτς (59’ Μάλες), Ελέζ, Γκόργκον, Μίσιτς (81’ Ματέι), Μπράνταριτς, Βέσοβιτς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Κλωναρίδης (60’ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (77’ Αϊντάρεβιτς), Λιβάγια (85’ Αραούχο)

Διαιτητής: Τζον Μπίτον (Σκωτία)
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr