FIFA: Στα τα 4 δισ. ευρώ το μεταγραφικό "παζάρι" του καλοκαιριού

Την ώρα που, σε διεθνές επίπεδο, η οικονομική κρίση βαίνει αυξανόμενη με... γεωμετρική πρόοδο, την ώρα που άνθρωποι και κυρίως παιδιά, πεθαίνουν επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, την ώρα που δεκάδες εκατομμύρια άτομα παραμένουν στην ανεργία, οι διοικήσεις των ποδοσφαιρικών συλλόγων δαπανούν αφειδώς εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ενισχύουν το προϊόν τους...

Σχετική έρευνα της FIFA, κατέδειξε πως από την 1η Ιουνίου μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου 2017, το ποσό που διακινήθηκε στο διεθνές μεταγραφικό «παζάρι» έφθασε στα 4,71 δισ. δολάρια (σ.σ. 3.95 δισεκατομμύρια ευρώ)! Δηλαδή, σχεδόν όσα χρήματα δαπανήθηκαν για ολόκληρη τη μεταγραφική περίοδο της προηγούμενης χρονιάς (σ.σ. 4,79 δισ. ευρώ). Τα χρήματα που διακινήθηκαν στο συγκεκριμένο τρίμηνο, παρουσίασαν αύξηση 31,7% σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο, ενώ τριπλασιάσθηκαν συγκριτικά με το 2012 (1,24 δισ. δολλάρια).

Για ακόμη μία φορά, οι σύλλογοι από τα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα της Ευρώπης (Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία), είχαν τη «μερίδα του λέοντος», πραγματοποιώντας το 21,2% του συνόλου των μεταγραφών. Πιο συγκεκριμέν,α οι ομάδες του «Big 5», ολοκλήρωσαν 1.608 μεταγραφές, δαπανώντας 3,08 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 402 βγήκαν από τα ταμεία της Παρί Σεν Ζερμέν, μόνο για δύο ποδοσφαιριστές, τους Νεϊμάρ (222 εκ. ευρώ) και Κιλιάν Μπαπέ (180 εκ. ευρώ).
Πηγή: skai.gr