Ξεκινά την Πέμπτη η διάθεση των εισιτηρίων του Μουντιάλ 2018

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η FIFA αναφέρει ότι οι πωλήσεις, που θα γίνουν μέσω της ιστοσελίδας της, θα διαχωριστούν σε δύο φάσεις, ακολουθούμενες από αυτές της τελευταίας στιγμής.

«Έχουμε δημιουργήσει ένα σύστημα εισιτηρίων, που θα επιτρέπει σε όλους τους φιλάθλους να έχουν μία ίση ευκαιρία για να εξασφαλίσουν το "μαγικό χαρτάκι", τόνισε η γενική γραμματέας της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Φατμά Σαμούρα, και συνέχισε: «Ιστορικά, οι οπαδοί έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία ενός εντυπωσιακού παγκοσμίου κυπέλλου».

Όπως επίσης γνωστοποιήθηκε από την FIFA θα διατεθούν 3 κατηγορίες εισιτηρίων, με την πρώτη να είναι και η πιο ακριβή. Οι φθηνότερες θέσεις (κατηγορία 3) θα κοστίζουν από 105 δολάρια για τους αγώνες των ομίλων, στα 175 δολάρια θα κυμαίνονται οι τιμές των προημιτελικών και στα 455 αυτές του τελικού. Οι θέσεις στην κατηγορία 1 θα κυμαίνονται μεταξύ των 550 δολαρίων στην φάση των ομίλων και των 1.100 για τον τελικό.

Επίσης, η FIFA ανακοίνωσε πως θα υπάρξει και η ζώνη τιμών της κατηγορίας 4, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο για τους κατοίκους της Ρωσίας σε μειωμένες τιμές που θα κυμαίνονται μεταξύ 22 δολαρίων για τους αγώνες της φάσης των γκρουπ μέχρι και 70 δολάρια για τον τελικό. Ανάλογη πολιτική είχε τηρηθεί και στο παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας το 2014.
Η πώληση των εισιτηρίων της πρώτης φάσης της διοργάνωσης θα γίνει από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου, και της δεύτερης από τις 5/12 έως 31/01/2018 και μετά από τις 13/03/2018 έως και τις 3 Απριλίου. Οι πωλήσεις των τελευταίων ωρών θα γίνουν μεταξύ 18 Απριλίου και 15 Ιουλίου, ημέρα του τελικού.

Η FIFA, τέλος, επιβεβαίωσε ότι όλοι οι φίλαθλοι θα πρέπει να έχουν ένα επίσημο έγγραφο ταυτότητας, γνωστό ως FAN ID, που εκδίδεται από τις ρωσικές αρχές, για να παρακολουθούν τους αγώνες.
Πηγή: skai.gr