Μίσσας: Δεν θα μιλήσω ποτέ για παίκτες - Η ομάδα πάνω από όλους

Ο Κώστας Μίσσας θέλει πιο αγριεμένους τους διεθνείς στην αυριανή καθοριστική αναμέτρηση με την Φινλανδία ο Κώστας Μίσσας.

Μετά από δύο σερί ήττες (Γαλλία, Σλοβενία) ο ομοσπονδιακός τεχνικός και οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι η Εθνική θα αντιδράσει. Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να πει το παραμικρό για κάποιον παίκτη σχετικά με τη δήλωσή του μετά το ματς με την Σλοβενία πως θα πει πολλά μετά το Eurobasket.

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία, είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν ξέρω αν το ρεπό θα μας κάνει καλό, αλλά το μυαλό έχει καθαρίσει και είμαι αισιόδοξος. Πρέπει να εμφανιστούμε πιο αγριεμένοι, τόσο στην άμυνα, αλλά και στα ριμπάουντ», τόνισε μετά την προπόνηση ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Για τα όσα είπε την Κυριακή, σημείωσε: «Ό,τι είπα το είπα στη ροή του λόγου μου και πληροφορήθηκα ότι γράφτηκαν διάφορα. Αυτό που λες έχει διαφορά με τον τόνο που το λες, σε σχέση με αυτό που γράφεις. Ποτέ δεν πρόκειται να μιλήσω για παίκτες, διότι η ομάδα είναι πάνω από όλους. Κι όταν μια ομάδα χάνει, υπεύθυνος είναι πρώτα ο προπονητής».

Για το αν προβληματίζεται με την αστοχία στα τρίποντα, είπε: «Έχουμε άλλη εικόνα επιθετικά. Έχουμε καλό ποσοστό μέσα στη ρακέτα και αναγκάζονται οι αντίπαλοι να κλείνουν. Είναι θέμα αυτοπεποίθησης και ημέρας. Για παράδειγμα, όσοι σούταραν σήμερα, ήταν εύστοχοι. Δεν έχουμε τέτοιο στιλ παιχνιδιού, όπως οι Λιθουανοί ή οι Φινλανδοί. Προσπαθούμε να βγάζουμε τα ελεύθερα σουτ όταν δεν έχουμε επιλογές για κάτι άλλο.»

Για το πως σκέφτεται να περιορίσει τον Μάρκανεν: «Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Δίνει το κάτι παραπάνω στην ομάδα και έχουμε μια-δυο σκέψεις για την αντιμετώπισή του».

Αναφορικά με το αν είναι σκληρή η Εθνική επισήμανε: «Οι παίκτες είναι σκληροί και το έχουν αποδείξει. Από εκεί και πέρα, είναι αθλητές που, εκτός από το ταλέντο, βάζουν και την ψυχή τους. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια, που τα παίζεις με την καρδιά σου. Νομίζω πως αυτό θα γίνει με την Φινλανδία».

Πηγή: skai.gr