Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Σιλά, παίρνει και Μουνιέ

Ο Παναθηναϊκός καλωσόρισε, με ανάρτηση στα social media, τον 26χρονο μέσο, που αποκτήθηκε (με τη μορφή δανεισμού) για να καλύψει το κενό που άφησε ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος είναι εδώ και λίγες ημέρες παίκτης της Κοπεγχάγης και στη συνέχεια εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση. Πρόκειται για μια μεταγραφή που έκλεισε το «τριφύλλι» από την Τρίτη, όταν και ήρθε σε οριστική συμφωνία με τη Ρεν και τον παίκτη.

Την περασμένη σεζόν, ο Σιλά έκανε 19 συμμετοχές στο Championnat με τη φανέλα της Μονπελιέ και μια στο Λιγκ Καπ.

Στο παρελθόν αγωνίστηκε κατά σειρά σε Κλερμόν, Άστον Βίλα, Καϊσέρισπορ, Ρεν και Μονπελιέ (δανεικός από την Ρεν).

Η ανακοίνωση

Συμφωνία με τον παίκτη και την ομάδα του, τη γαλλική Ρεν

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Γιακούμπα Σιλά με τη μορφή δανεισμού από τη Ρεν μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Ο διεθνής με την Εθνική ομάδα του Μάλι μέσος αποτελεί τη 10η φετινή μεταγραφή της ομάδας μας.

Ο Σιλα γεννήθηκε στο Ετάμ στη Γαλλία στις 29 Νοεμβρίου του 1990 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Καέν Β από την οποία μεταπήδησε στην Κλερμόν το καλοκαίρι του 2010. Μετά από 2,5 χρόνια και 70 συμμετοχές (1 ασίστ), τον Ιανουάριο του 2013 έκανε το «μεγάλο» βήμα στην καριέρα του με τη μεταγραφή του στην Αστον Βίλα και την Πρέμιερ Λιγκ. Με τους «χωριάτες» αγωνίστηκε 24 φορές καταγράφοντας 2 ασίστ μέχρι τον Ιούλιο του 2015 όταν αποκτήθηκε από τη Ρεν. Ενδιάμεσα πέρασε μια σεζόν (2014-15) στην Καϊσέρι δανεικός (27 συμ. 1 γκολ). Με τη γαλλική ομάδα αγωνίστηκε 23 φορές δίνοντας μια ασίστ τη σεζόν 2015-16, ενώ πέρσι δόθηκε δανεικός στη Μονπελιέ παίζοντας σε 20 αγώνες και σημειώνοντας 1 γκολ.

Εχει χριστεί μια φορά διεθνής με τα χρώματα της Γαλλίας για λογαριασμό της U21 ενώ σε επίπεδο ανδρών μετράει 22 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα του Μάλι της οποίας μάλιστα είναι και αρχηγός. Καλωσορίζουμε τον Γιακούμπα στον Παναθηναϊκό και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Έρχεται και ο Μουνιέ

Όπως μετέδωσε ο Τάσος Νικολογιάννης στον ΣΠΟΡ FM 94.6, ο Γάλλος εξτρέμ αναμένεται να βρεθεί στην Ελλάδα μέχρι το βράδυ ώστε να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο με το «τριφύλλι» με ετήσιες απολαβές 450.000 ευρώ.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής ανήκει στην Μπολόνια από το 2015 (δόθηκε δανεικός σε Σεντ Ετιέν και Αταλάντα ενδιάμεσα) και δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον ιταλικό σύλλογο. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για τη μορφή της συνεργασίας των «πράσινων» με τον Μουνιέ.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr