Αμπντούν:Τα “στημένα” έχουν γίνει πλέον κάτι συνηθισμένο

Ως κάτι το συνηθισμένο χαρακτήρισε το στήσιμο αγώνων στη σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου ο Τζαμέλ Αμπντούν, μιλώντας στο «footballski.fr», που αναφέρθηκε και σε όλες τις εμπειρίες που είχε στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Αλγερινός εξτρέμ ερωτηθείς για τη διαιτητική εύνοια του Ολυμπιακού, είπε ότι δεν είναι κάτι το ενοχλητικό, αφού συμβαίνει και σε άλλα πρωταθλήματα με τις μεγάλες ομάδες, ενώ αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο Koriopolis.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τους προπονητές του στον Ολυμπιακό: «Ο Βαλβέρδε είναι τοπ επιπέδου προπονητής, ο κορυφαίος που είχα μαζί με τον Ζαρντίμ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ δύο φορές δεν προκριθήκαμε στην επόμενη φάση με 9 βαθμούς αλλά ήμασταν στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Βαλβέρδε συνδύαζε το ωραίο ποδόσφαιρο με καλή ψυχολογία και δεν έδινε τόση έμφαση στη φυσική κατάσταση.

Ο Ζαρντίμ γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο, τον έδιωξαν από τον Ολυμπιακό ενώ η ομάδα ήταν το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα. Δουλεύει πολύ καλά και δεν μου προξενεί εντύπωση η επιτυχία του στην Μονακό, τον κατηγόρησαν για αμυντικογενές ποδόσφαιρο αλλά αυτό είναι θέμα του συλλόγου. Οι εμφανίσεις μας δεν άρεσαν στον πρόεδρο, στον Ολυμπιακό θέλουν επιθετικό στιλ.

Ο Μίτσελ είναι αξιόλογος προπονητής αλλά ασχολιόταν πάρα πολύ με τον εαυτό του και αυτό δεν άρεσε στους ποδοσφαιριστές. Αυτό το κατάλαβαν και όταν εργάστηκε στην Μαρσέιγ, δεν σημαίνει τίποτα το ότι είσαι σταρ ως ποδοσφαιριστής και έχεις παίξει 20 χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης για το αν θα γίνεις κορυφαίος προπονητής. Από τους τρεις προπονητές που είχα, ήταν ο λιγότερο καλός».

Για τους συμπαίκτες του στην Ελλάδα: «Ο Ιμπαγάσα ήταν άλλη κλάση. Ο Μιραλάς ήταν σπουδαίος, επίσης. Ξεχωρίζω αυτούς τους δύο. Ο Χολέμπας και ο Μήτρογλου ήταν, επίσης, δύο ποδοσφαιριστές που είχαν ξεχωρίσει και κάνουν σημαντική καριέρα. Ο Φετφατζίδης ήταν τότε ένα από τα μεγάλα ταλέντα της ομάδας. Δυστυχώς δεν πήρε πολλές ευκαιρίες στη συνέχεια και δεν είχε ανάλογη εξέλιξη. Με τον Τζιμπούρ γνωριζόμασταν καλά από την Εθνική Αλγερίας και μας ήταν εύκολο να συνεργαζόμαστε, εξαιρετικός επιθετικός και πολύ καλός συμπαίκτης. Δεν νομίζω πάντως να συνεχίσει στην Ελλάδα»

Για την Καβάλα, τον Ψωμιάδη και το σκάνδαλο Koriopolis:
«Στην Καβάλα βρήκα έναν πρόεδρο που με εκτιμούσε και έπαιξα καλό ποδόσφαιρο, όταν κάποιος σε πληρώνει και σε στηρίζει οφείλεις να είσαι σοβαρός και να βοηθάς την ομάδα σου. Είχαμε αρκετούς Γάλλους ποδοσφαιριστές και άλλους που ήδη γνώριζα, τερματίσαμε 7οι στο πρωτάθλημα αλλά ο σύλλογος υποβιβάστηκε λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Koriopolis.

Δεν ήταν εύκολο αυτό για τους αθλητές, εγώ ήμουν στο Παρίσι όταν έμαθα τα νέα, έκανα αρχικά υπομονή αλλά στη συνέχεια υπέγραψα στον Ολυμπιακό. Τα “στημένα” παιχνίδια έχουν γίνει πλέον κάτι συνηθισμένο στο ποδόσφαιρο, πάντως μέχρι και σήμερα δεν έχει αποδειχθεί ακόμα οριστικά κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν είχαμε εμπλοκή και κανένας δεν ρώτησε την άποψή μας».

Για τη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Είχα την ίδια σχέση που είχα και με τον πρόεδρο της Καβάλας, δηλαδή πολύ καλή. Τα πηγαίναμε καλά και όταν έφτασε η ώρα για να αποχωρήσω την επόμενη σεζόν, δεν ήθελε να με αφήσει να φύγω. Του αρέσουν οι θεαματικοί παίκτες, όπως σε όλους. Την σεζόν 2012-13 τα πήγα εξαιρετικά, 11 γκολ, 12 ασίστ, ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές του συλλόγου».

Για τη διαιτητική εύνοια υπέρ του Ολυμπιακού: «Δεν είναι κάτι ενοχλητικό, όλες οι μεγάλες ομάδες στον κόσμο παίρνουν ορισμένα σφυρίγματα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν Μονάχου, η Παρί Σεν Ζερμέν... Αυτό συμβαίνει σε όλα τα πρωταθλήματα, στους μεγάλους συλλόγους όπου υπάρχει πίεση, έτσι θα είναι πάντα. Εμείς τότε είχαμε στη διοίκηση της ομάδας έναν ισχυρό παράγοντα».

Για το πέρασμά του από την Βέροια:
«Ήταν άσχημη εμπειρία. Δεν ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα, αλλά είχα μόνο μια ευκαιρία, αυτήν. Πήγα, αλλά δεν βγήκε. Ήταν καταστροφή. Γι' αυτό δεν έπαιξα τον δεύτερο χρόνο, αν και είχα συμβόλαιο. Δεν είχα πρόβλημα με τον προπονητή. Ακόμα και στην Καβάλα τα πράγματα ήταν καλύτερα. Ο σύλλογος δεν λειτουργούσε επαγγελματικά. Υπήρχε και πρόβλημα με τις πληρωμές, η κατάσταση ήταν κακή και είπα: «Δεν πάει έτσι παιδιά. Δεν είμαστε στο Αφγανιστάν».
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr