Η μεγάλη επιστροφή της Μαρία Σαράποβα!

Mετά από μια συναρπαστική μάχη διάρκειας 2 ωρών και 44 λεπτών, η 30χρονη Ρωσίδα επικράτησε 6-4, 4-6, 6-3 της Ρουμάνας (No.2), διευρύνοντας το σερί της στις πρεμιέρες major σε 23-0!

Ήταν η έβδομη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τη Χάλεπ και η συγκίνησή της ήταν δικαιολογημένα πολύ μεγάλη στο φινάλε του ματς. Ακόμα, άλλωστε, προσπαθεί να βρει τα πατήματά της μετά την τιμωρία λόγω ντόπινγκ, αλλά και τα προβλήματα τραυματισμών...

Θα παίξει στον δεύτερο γύρο με την Τιμέα Μπάμπος και ως γεννημένη πρωταθλήτρια, δεν θα προκαλέσει καμία εντύπωση αν προχωρήσει βαθιά στη διοργάνωση!

Η Σιμόνα, από την άλλη, έχασε άλλη μια ευκαιρία να ανεβεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και αυτή είναι μια ήττα που σίγουρα θα της ξαναπληγώσει τον εγωισμό...

Στον δεύτερο γύρο πέρασε και η Κάρολιν Βοζνιάκι, που μετά το 6-1, 7-5 επί της Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου, έκλεισε ραντεβού με την Εκατερίνα Μακάροβα (6-2, 6-1, τη Μόνα Μπαρτέλ).

Συνεπής και η Βίνους Γουίλιαμς, άφησε έξω με 6-3, 3-6, 6-2 τη Bικτόρια Κούζμοβα και θα τεθεί αντιμέτωπη με την Οσεάν Ντοντέν, που νίκησε 3-6, 6-0, 7-6(6) την Πολίν Παρμεντιέρ.

Αν προκριθεί η Βίνους και η Μαρία Σάκκαρη αποκλείσει την Αριάνα Ροντιόνοβα, τότε οι δυο τους θα αναμετρηθούν στον τρίτο γύρο!

Σε ό,τι αφορά τους άνδρες, ο Θανάσης Κοκκινάκης τα έδωσε όλα κόντρα στον Γιάνκο Τιπσάρεβιτς, αλλά ο Σέρβος κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει τη νίκη με 6-7(5), 3-6, 6-1, 7-6(2), 6-3. Θα παίξει στον δεύτερο γύρο με τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, που επιβλήθηκε με 6-2, 6-1, 6-3 του Κάρλος Μπέρλοκ.

Στο ματς που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης και έκλεισε το πρόγραμμα στο Arthur Ashe Stadium, ο Σάσα Ζβέρεφ υπέταξε με 7-6(9), 7-5, 6-4 τον Ντάριαν Κινγκ και πέφτει τώρα πάνω στον Μπόρνα Τσόριτς, που απέκλεισε με 7-6(5), 7-6(2), 6-2 τον Γίρι Βέσελι.
Πηγή: skai.gr