Κλείσιμο

Πάτησε την Μπριζ και... πέταξε για ομίλους του Europa η ΑΕΚ

Μετά από έξι χρόνια, η ΑΕΚ επιστρέφει στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Σε μια νύχτα… μαγική και ονειρεμένη, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ κατάφεραν να πάρουν μια σπουδαία νίκη και να φέρουν την ομάδα, που όλο αυτό το διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2011 πέρασε πολλές φουρτούνες μέχρι να βρει νηνεμία στο ταξίδι της, και πάλι σε ευρωπαϊκά σαλόνια.

Και η επιστροφή ήταν επική, θριαμβευτική, αντάξια της ιστορίας της.

Η Μπριζ είχε την κατοχή της μπάλας σε όλο το παιχνίδι, αλλά η «Ένωση» είχε τις ευκαιρίες μην επιτρέποντας ταυτόχρονα στην αντίπαλό της να γίνει απειλητική.

Είναι χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα ότι οι Βέλγοι πατούσαν με δυσκολία περιοχή. Kαταπληκτικό ήταν το διάβασμα του αγώνα από τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος όπως και στο πρώτο παιχνίδι στι Βέλγιο, έστησε εξαιρετικά την ομάδα του.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με πέναλτι έγραψε το 1-0 και το 2-0 έκανε ο Σιμόες, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Στο 2ο μισό η ΑΕΚ έκανε διαχείριση και με τον Σιμόες ξανά στο φινάλε έγραψε το τελικό 3-0, σκορ που σφραγίζει την επιστροφή της Ένωσης σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λόπες (60’ Γιόχανσον), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος, Κλωναρίδης (67’ Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος (78’ Γκάλο).

Μπριζ (Ιβάν Λέκο): Χόρβατ, Παλάσιος (46’Κουλς), Ένγκελς, Ντένσβιλ, Φόρμερ, Νακάμπα, Βανάκεν, Ντε Μποκ, Ντιαμπί, Φόσεν (46’ Ρεφαέλοφ), Ντένις (59’ Λιμπόμπε).

Πηγή: skai.gr