Τέλος από την ΕΠΟ ο Φαρφαρέλης, κλείνει ο κύκλος των "πανίσχυρων στελεχών"

Η ΠΔΕ/ΕΠΟ κατά την τελευταία συνεδρίασή της την Πέμπτη 17/8 προχώρησε στην απόλυση του διευθυντή του τμήματος εμπορικού και μάρκετινγκ Ι. Φαρφαρέλη.

Η απόφαση ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση έπειτα από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων σχετικά με το ύψος της αποζημίωσης και κάποια αιτήματα από την πλευρά του Φαρφαρέλη.

Επί των ημερών της ΠΔΕ/ΕΠΟ απολύθηκαν ο διευθυντής αγωνιστικού και ανθρώπινου δυναμικού Χρήστος Υφαντής και ο εκτελεστικός γραμματέας, Παυσανίας Παπανικολάου.
Η απόλυση του Υφαντή έγινε στις 9/12 και συνέπεσε με τα λάθη στο πρόγραμμα του κυπέλλου.

Η ανακοίνωση της ΠΔΕ ανέφερει ότι «ο κ. Ζήσης Βρύζας αναλαμβάνει εφεξής το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Αγωνιστικού. Ο κ. Βρύζας θα παραδώσει άμεσα στην ΠΔΕ εισήγηση αναδιάρθρωσης της Διεύθυνσης, η οποία έχει, μεταξύ άλλων, και την ευθύνη διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ΠΔΕ αποφάσισε την αναβάθμιση της εποπτείας της Διεύθυνσης, προκειμένου, υπό καινούργιο πλαίσιο λειτουργίας και στελέχωσης, να προασπιστεί συνολικά η αξιοπιστία των διοργανώσεων της».

Στο ίδιο ΔΣ αποφασίστηκε και η απόλυση του Χρήστου Υφαντή, ο οποίος ήταν ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΠΟ. Διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος, του ανθρώπινου δυναμικού και γραμματέας των διοικητικών συμβουλίων της ΕΠΟ.

Παράλληλα ένας από τους «βραχίονες» του «συστήματος ΕΠΟ» όπως το γνωρίσαμε, ειδικότερα κατά την τετραετία 2012-2016.

Το δεύτερο «χτύπημα» ήταν η απόλυση υπηρεσιακού εκτελεστικού γραμματέα, Π. Παπανικολάου, επίσης ανθρώπου του «συστήματος ΕΠΟ» στις 2/3.

Στον Παπανικολάου, σύμφωνα με κάποιους, «χρεώθηκε» το σκάνδαλο με τις κρυφές κάμερες στα γραφεία της ΚΕΔ, τα συστήματα που είχαν τοποθετηθεί και μπορούσαν να φιλοξενήσουν κρυφές κάμερες στα γραφεία του προέδρου και του αντιπροέδρου, αλλά και η μη λειτουργία του συστήματος πυρασφάλειας στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ε.Ε.??Αυτό που του ειπώθηκε, από τον τέως αναπληρωτή πρόεδρο, Ν. Μπάρτζη, είναι ότι πλέον η ομοσπονδία δεν χρειάζεται τις υπηρεσίες του. Η θητεία του ως εκτελεστικού γραμματέα έληξε με τη θητεία της τελευταίες αιρετής διοίκησης της ΕΠΟ και έως τώρα παρέμενε ως «προσωρινός».

Είχε προηγηθεί το «τέλος» του πανίσχυρου επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας, Θ. Κουρίδη, ο οποίος αν και συνταξιοδοτήθηκε, παρέμεινε επί διοίκηση Σαρρή, ως επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας και ως κατά πολλούς «ιθύνων νουν» της ομοσπονδίας.

Ο Κουρίδης αντιμετωπίζει κατηγορίες στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης», του έχει απαγορευθεί η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο ενώ έμεινε ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr