Κλείσιμο

Φοβερός Κύργιος, προκρίθηκε στον τελικό στο Σινσινάτι!

Μετά τον Ναδάλ (Νο2 και από αύριο No1), ο Ελληνοαυστραλός τενίστας απέκλεισε και τον Νταβίντ Φερέρ, Νο31 της παγκόσμιας κατάταξης, με 2-0 σετ (7-6, 7-6) στα ημιτελικά του Σινσινάτι και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό διοργάνωσης Masters 1000.

Εκεί τον περιμένει ήδη ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, No11 της κατάταξης (και για τον Βούλγαρο θα είναι ο πρώτος Masters τελικός), που σταμάτησε με 7-6, 7-6 τον Αμερικανό Τζον Ίσνερ μετά από ένα συγκλονιστικό ματς.

Παρά το γεγονός ότι ο 22χρονος τενίστας αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού στο ισχίο και τον ώμο τους τελευταίους δύο μήνες, πραγματοποιεί το καλύτερο τουρνουά της καριέρας του κι ετοιμάζεται για τον πρώτο Masters τίτλο του. Αν τα καταφέρει, θα είναι η τέταρτη φορά που σηκώνει τρόπαιο στο ATP Tour.

Ο αγώνας ήταν εκπληκτικός, και τα δύο σετ κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, με τον Κύργιο να έχει στο ενεργητικό του 14 άσους και να γίνεται ο πρώτος Αυστραλός (έχει ελληνικές ρίζες) που φτάνει σε τελικό Masters μετά από 12 χρόνια και τον Λέιτον Xιούιτ!

Ο τελικός θα διεξαχθεί απόψε στις 23.00 και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τον Cosmote Sport 6.

Τον τίτλο στο αντίστοιχο τουρνουά των γυναικών θα διεκδικήσουν οι Σιμόνα Χάλεπ και Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα στις 21.00, με τη Ρουμάνα να παλεύει και για το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, στο οποίο θα ανεβεί μόνο με τον τίτλο.
Πηγή: skai.gr