Ο Ρομαό «λύτρωσε» στις καθυστερήσεις τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League επικρατώντας με σκορ 2-1 της Ριέκα στο «Καραϊσκάκης».

Το σκορ μπορεί να μην του εξασφαλίζει κάτι ενόψει της ρεβάνς στην Κροατία, το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης, ωστόσο, του δίνει ένα σημαντικότατο προβάδισμα.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε να χάνει μέχρι το 66΄ αλλά ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και με το γκολ του Ρομαό στις καθυστερήσεις πήρε τη νίκη και πάει με άλλον «αέρα» στη Κροατία. «Κλειδί» στο ματς η αποβολή του Ζούτα στο 82΄, καθώς μέχρι τότε οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν να απειλούνται ιδιαίτερα, με εξαίρεση στα τελευταία λεπτά.

Οι Κροάτες, «πάγωσαν» το γήπεδο σε μία από τις λίγες αντεπιθέσεις που έβγαλαν με δράστη στο 42΄ τον Χέμπερ με άπιαστο γωνιακό σουτ μέσα από την περιοχή κι αφού νωρίτερα είχε «αδειάσει» με άνεση τον Ρομαό.

Στα πρώτα 12 λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν δύο κλασικές φάσεις για να προηγηθούν, στο 7΄ με τον Μπεν να αστοχεί από πολύ κοντά και πέντε λεπτά μετά με τον Σεμπά να μη μπορεί να νικήσει στον Σλούγκα στο τετ-α-τετ που είχαν.

Στο 9΄ ο Χέμπερ έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά το βολέ που εξαπέλυσε από πλάγια θέση πέρασε πάνω από το δοκάρι του Καπίνο.

Στο 30΄ ο Μπεν εντελώς αμαρκάριστος στην «καρδιά» της περιοχής απέτυχε να σκοράρει με κεφαλιά ενώ στο 40΄ και πάλι ο «μοιραίος παίκτης» των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο, Μπεν, δεν έπιασε σωστά την κεφαλιά από πολύ κοντά με αποτέλεσμα να στείλει τη μπάλα άουτ. Μετά το γκολ η Ριέκα έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-2, αλλά ο Καπίνο είπε «όχι» στο πλασέ του Χέμπερ.

Η είσοδος του Φορτούνη στο 65΄ έφερε γούρι και ένα λεπτό μετά από ασίστ του διεθνούς μέσου, ο Οφόε με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.

Οι Κροάτες έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 82΄, λόγω αποβολής του Ζούτα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Ανδρούτσο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και τελικά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρομαό με κεφαλιά έκανε το τελικό 2-1 για τους «ερυθρόλευκους».
Πηγή: skai.gr