Super Cup Ισπανίας: Διέλυσε την Μπαρτσελόνα η Ρεάλ

Μετά από ένα τρομερό δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε σαν πραγματική «βασίλισσα» από το «Καμπ Νου», επικρατώντας 3-1 της Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε. 

Ο τυφώνας Κριστιάνο Ρονάλντο, οδήγησε τον Ζινεντίν Ζιντάν σε ακόμη έναν νικηφόρο τελικό (απομένει, βέβαια, η ρεβάνς της Μαδρίτης) και την πρωταθλήτρια Ισπανίας και Ευρώπης «αγκαλιά» και με το εγχώριο Σούπερ Καπ! 

Μετά από το πολύ κακό, πρώτο 45λέπτο, όπου το ματς ήταν σαν… φιλικό προετοιμασίας, οι δύο ομάδες βγήκαν στο δεύτερο, με σκοπό να… σκοτωθούν! Και αυτό ακριβώς έγινε, με τρομερές «μονομαχίες», απίστευτες χαμένες ευκαιρίες, γκολάρες… και έναν Ζεράρ Πικέ να κάνει το χειρότερο, ίσως, παιχνίδι της καριέρας του! 

Στο 50' και κόντρα στη ροή του αγώνα, καθώς οι «μπλαουγκράνα» είχαν «κατασκηνώσει» έξω από την περιοχή του Νάβας, η Ρεάλ έβγαλε την πρώτη, από τις τρεις, συνολικά, σεμιναριακές αντεπιθέσεις της, με τον Μαρσέλο να κάνει τη σέντρα από αριστερά και τον Καταλανό αμυντικό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του! Ένα αυτογκόλ για τον Πικέ, που, όπως αποδείχθηκε στην πορεία της αναμέτρησης, δεν ξεπέρασε ποτέ… 

Οκτώ λεπτά αργότερα και ενώ είχαν προηγηθεί δύο τεράστιες ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα, με Ντεουλοφέου και Καρβαχάλ να αστοχούν από εξαιρετικές θέσεις, ο Ζιντάν έριξε στη «μάχη» τον Κριστιάνο. Και ο Πορτογάλος -που, θυμίζουμε, αγωνίστηκε μόλις επτά λεπτά στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ- περίμενε καρτερικά την ευκαιρία του… 

 
Στο 60', ο Λουίς Σουάρες είδε τον Νάβας να βγάζει εντυπωσιακά την κεφαλιά του, για να έρθει η «απάντηση» από πλευράς φιλοξενούμενων, με τον Μαρσέλο να υποχρεώνει τον Τερ Στέγκεν σε δύσκολη απόκρουση, στο 70'. Από εκεί και πέρα, ακολούθησε… χαμός! 

Μετά από δύο ακόμα, απίστευτες, χαμένες ευκαιρίες, μέσα σε ένα λεπτό (74', 75'), η Μπαρτσελόνα βρήκε, τελικά, το γκολ της ισοφάρισης, έστω και από το σημείο του πέναλτι, στο 77'. Ένα πέναλτι, που κέρδισε ο Σουάρες, σε ανατροπή του (με το χέρι) από τον Νάβας, και το οποίο ξεσήκωσε… θύελλα, με τους Μαδριλένους να θεωρούν πως ο Ουρουγοαυνός επιθετικός έκανε «θέατρο». Και η αλήθεια είναι πως… τινάχτηκε σαν να τον χτύπησε το ρεύμα ο 30χρονος επιθετικός, υπάρχει, ωστόσο, παράβαση. Ο Μέσι, λοιπόν, ευστόχησε από τα 11 βήματα, για να έρθει η ώρα του Κριστιάνο…

Στο 80' και αφού «χόρεψε» τον Πικέ, ο Πορτογάλος έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ, από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και λίγο δεξιά, δίνοντας ξανά και άμεσα το προβάδισμα στην ομάδα του. Μάλιστα, ο CR7 φαίνεται πως… θυμήθηκε την απίστευτη γιούχα των Καταλανών κατά το ζέσταμά του και στην αλλαγή του και έμεινε (κλασικά) ημίγυμνος, κοιτώντας τους φίλους των γηπεδούχων… στα μάτια, ενώ πήρε εκδίκηση για την ενέργεια του Μέσι τον περασμένο Απρίλη, δείχνοντάς τους τη φανέλα του! 

Ακριβώς, όμως, επειδή την έβγαλε, είδε και την κίτρινη κάρτα και στην αμέσως επόμενη φάση έγινε κάτι, πραγματικά, φοβερό! Ο διαιτητής είδε «θέατρο» (και σωστά δεν είδε πέναλτι) του Κριστιάνο, σε πτώση του στη μεγάλη περιοχή και του έδειξε, δίχως δεύτερη σκέψη, δεύτερη κίτρινη κάρτα, αποβάλλοντάς τον, με τον Πορτογάλο, ωστόσο, να γίνεται έξαλλος και να τον σπρώχνει! Μία κίνηση, που, δεδομένα, θα του στοιχίσει… 

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, πάντως, η Ρεάλ δεν άφηνε την Μπαρτσελόνα να την απειλήσει. Και μάλιστα, είχε και… κερασάκι για την τούρτα του πάρτι, που έστησε στη Βαρκελώνη! Σε ακόμη μία υποδειγματική αντεπίθεση, η «βασίλισσα» εκμεταλλεύτηκε ξανά τα τεράστια κενά στη μεσαία γραμμή των «μπλαουγκράνα» και ο Ασένσιο, με μια «οβίδα», καλύτερη από εκείνη του Ρονάλντο και πάλι με τον Πικέ να μαρκάρει… αέρα, διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για τη «βασίλισσα», που… κατέστρεψε το επίσημο ντεμπούτο του Βαλβέρδε στον πάγκο της μισητής αντιπάλου της. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Βιδάλ, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς (89' Πάκο), Μπουσκέτς, Ινιέστα (68' Σέρχι Ρομπέρτο), Μέσι, Σουάρες, Ντεουλοφέου (59' Σουάρεθ). 

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κόβατσιτς (68' Ασένσιο), Κρόος, Ίσκο, Μπέιλ (81' Λούκας Βάθκεθ), Μπενζεμά (58' Κριστιάνο Ρονάλντο). 

Πηγή: sport-fm.gr

Πηγή: skai.gr