Εξώδικο της Super League στη NOVA που ετοιμάζεται ν’ απαντήσει με αγωγή!

Μία ημέρα μετά την απόφαση της Super League να απορρίψει την πρόταση της ΝOVA για μείωση των ομάδων και την επανεπιβεβαίωση της έναρξης του πρωταθλήματος στις 19/8, χωρίς να έχει βρεθεί λύση στο θέμα της βιωσιμότητα της σύμβασης κεντρικής διαχείρισης και ενώ είναι ανοιχτό το θέμα της τέλεσης των πλέι οφ, η ένταση στις σχέσεις του συνεταιρισμού με το συνδρομητικό κανάλι χτυπάει κόκκινο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, η Super League έστειλε εξώδικο στη NOVA με αφορμή την καθυστέρηση της πρώτης δόσης για το νέο πρωτάθλημα η οποία θα έπρεπε να έχει ήδη καταβληθεί.

Η Λίγκα στο εξώδικο επικαλείται ότι από την καθυστέρηση στην καταβολή της δόσης δημιουργεί προβλήματα στις ΠΑΕ ενώ πηγές από τη Λίγκα τόνιζαν ότι στη σύμβαση προβλέπεται προβλέπεται η ενεργοποίηση ρήτρας σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής της δόσης.

Η απόφαση ελήφθη στο χθεσινό ΔΣ με πρωτοβουλία κάποιων εκ των «μικρομεσαίων» ΠΑΕ οι οποίες παρότι έβγαζαν προς τα ΜΜΕ κλίμα συναίνεσης, μέσα στο ΔΣ πρωτοστατούσαν προς τη λήψη απόφασης αποστολής εξωδίκου, ζητώντας και παίρνοντας την σύμφωνα γνώμη και των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ, που αρχικά είχαν επιφυλάξεις για τη χρησιμότητα μιας τέτοιας κίνησης εν μέσω διαπραγματεύσεων.

Η NOVA, που θέλει να μειώσει κατά 18% το ποσό που προβλέπεται ότι πρέπει να καταβάλει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του επόμενου πρωταθλήματος θεωρεί ότι έχει εξαντλήσει τα όρια της καλόπιστης διαπραγμάτευσης προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση και είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε άμεση κατάθεση αγωγής μείωσης τιμήματος της “Κεντρικής Διαχείρισης” της Super League.

Παράγοντες της Super League εκτιμούσαν ότι αυτό θα είναι το επόμενο βήμα του συνδρομητικού και ότι όλα, παρά την απόφαση για σέντρα στις 19/8 είναι στον «αέρα».
Πηγή: soccerplus.gr