Κλείσιμο

«Πάγωσαν» με την πρόταση της ΕΡΤ, απορρίπτουν τη μείωση της NOVA

Η ΕΡΤ προσφέρει 600.000 ευρώ για να προβάλλει 30 αναμετρήσεις του φετινού πρωταθλήματος, ωστόσο στη Λίγκα περίμεναν τουλάχιστον ένα ποσό στα 3 εκατ. ευρώ, έχοντας στα χέρια τους και την κοστολόγηση της NOVA, η οποία έκανε λόγο για 3,5 εκατ. ευρώ για τον συγκεκριμένο αριθμό αγώνων.

Κατόπιν τούτων θεωρείται πολύ δύσκολο η Super League να κάνει δεκτή τη μείωση της τάξεως του 18%, που έχει ζητήσει η NOVA για το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Φυσικά αν δεν υπάρξει συμφωνία, το τηλεοπτικό συμβόλαιο θα βρίσκεται στον αέρα, επομένως και η βιωσιμότητα του πρωταθλήματος, αφού πολλές ομάδες θα αντιμετωπίσουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ψηφιστεί η προκήρυξη για να αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα το διήμερο 19-20 Αυγούστου. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν στη Λίγκα να πετάξουν το μπαλάκι στη NOVA, η οποία είτε θα καταγγείλει τη σύμβαση διότι ο συνεταιρισμός δεν έκανε δεκτή τη μείωση του 18%, είτε θα συνεχίσει να προβάλλει κανονικά το πρωτάθλημα με το συμβόλαιο που βρίσκεται τώρα σε ισχύ.
Πηγή: soccerplus.gr