"Ποδαρικό" στους τελικούς του Παγκοσμίου U23 με δύο χάλκινα

Τα κατέκτησαν οι Αννέτα Κυρίδου/Δήμητρα Τσαμοπούλου στο διπλό σκιφ και οι Θωμαίς Εμμανουηλίδου/Μαρία Πέργουλη στο διπλό σκιφ ελ. βαρών

Οι Κυρίδου/Τσαμοπούλου κάνοντας μια εκπληκτική κούρσα ήταν μπροστά ως τα 1500μ. Η αντεπίθεση όμως της Λευκορωσίας και της Ιταλίας ήταν πολύ δυνατή και κατάφεραν να κλέψουν τις δυο πρώτες θέσεις. Πολύ μεγάλ επιτυχία για τα δυο κορίτσια που τερμάτισαν σε 7:04.97. Η Λευκορωσία πήρε το χρυσό με 7:03.88 και η Ιταλία το ασημένιο με 7:04.30 ενώ έμειναν έξω από τα μετάλλια οι ΗΠΑ που πήραν την 4η θέση με 7:06.42

«Ο τελικός ήταν πολύ δύσκολος. Είμασταν οι νεότερες στην κούρσα. Ξεκινήσαμε στην πρώτη θέση και κάναμε τον καλύτερο μας αγώνα. Είμαστε μαζί ως πλήρωμα μόλις μια εβδομάδα» ήταν οι πρώτες δηλώσεις της Αννέτας αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

Οι Εμμανουηλίδου/Πέργουλη
τερμάτισαν στην 3η θέση με χρόνο 7:12.32 πίσω από την Ρουμανία 7:01.24 και την Ιταλία 7:02.32 Τα δυο κορίτσια μας ξεκίνησαν από την 3η θέση και κατάφεραν να την διατηρήσουν ως τη γραμμή του τερματισμού ανεβαίνοντας πανηγυρικά στο πόντιουμ των νικητριών.

«Δεν ακολουθήσαμε τα αρχικά μας πλάνα αλλά μας βγήκαν κάποιες κινήσεις που κάναμε μέσα στην κούρσα. Είμαστε πολύ χαρούμενες για το αποτέλεσμα και ανυπομονούμε για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα» είπε η Εμμανουηλίδου αμέσως μετά το φινάλε του τελικού.
Πηγή: Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ