Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Καμπέσας

Ο Παναθηναϊκός καλωσόρισε μέσω των social media τον 20χρονο μεσοεπιθετικό (και λίγα λεπτά μετά εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στο site του) που αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Αταλάντα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής από το Εκουαδόρ έχει υπογράψει το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι» την Κυριακή και σήμερα (17/07) επισημοποιήθηκε η απόκτησή του.

Ο Καμπέσας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, θα ενσωματωθεί άμεσα στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη που επιστρέφει στις προπονήσεις το απόγευμα και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στο φιλικό της Πέμπτης (20/07, 21:00) με την Άλκμααρ, ενώ υπολογίζεται κανονικά από τον 48χρονο τεχνικό για το πρώτο ματς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Σειρά θα πάρει η περίπτωση του Λουτσιάνο, που αποτελεί καθαρά τυπικό θέμα, αφού ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε διαδικασία ανταλλαγής εγγράφων με την Κορίνθιας και περιμένει ένα χαρτί για να ανακοινώσει τον Βραζιλιάνο επιθετικό.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από την Αταλάντα του Μπράιαν Καμπέσας από το Εκουαδόρ.

Ο Μπράιαν Καμπέσας γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1997 στην πόλη Κουεβέδο. Μπήκε στην ακαδημία της Χόγιος ενώ το 2011 πήγε στην Ιντεπεντιέντε του Εκουαδόρ και στα 17 του έκανε ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία. Γρήγορα καθιερώθηκε και έφτασε να παίξει μέχρι τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες το 2016. Τότε τον απέκτησε η Αταλάντα, επενδύοντας στο ταλέντο του. Στη Serie A έκανε ντεμπούτο στις 15 Απριλίου 2017.

Είναι διεθνής με την κάτω των 20 ετών ομάδα του Εκουαδόρ και μάλιστα προ διμήνου αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μπράιαν καλωσήρθες στον Παναθηναϊκό!

Καμπέσας: Κίνητρο και ευκαιρία ο Παναθηναϊκός

Την επιθυμία να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί τον Παναθηναϊκό, τον οποίο και ευχαρίστησε για την ευκαιρία που του δίνει, εξέφρασε Μπράιαν Καμπέσας, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, μετά την ανακοίνωσή του. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός από το Εκουαδόρ που θα πάρει τη φανέλα με τον αριθμό 11, αναφέρθηκε στη νέα σελίδα της καριέρας του, αλλά και την επιθυμία του να αποτελέσουν οι «πράσινοι» εφαλτήριο για την κλήση του στην Εθνική ομάδα των ανδρών της πατρίδας του.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Καμπέσας:

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις στον Παναθηναϊκό;

«Είναι ένας σύλλογος με εξαιρετική ιστορία, ο οποίος παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Είναι ένας σύλλογος που κάποιος μπορεί να αποκτήσει εμπειρίες. Ξέρω ότι οι φίλαθλοι του αγαπούν το ποδόσφαιρο και αυτό βοηθάει πολύ τον ποδοσφαιριστή ώστε να έχει κίνητρο».

Έρχεσαι δανεικός από την Αταλάντα. Αυτό σημαίνει ότι θέλεις να κάνεις γεμάτη σεζόν και να γυρίσεις εκεί;

«Στην Αταλάντα βίωσα την πρώτη μου χρονιά στην Ευρώπη. Ήταν δύσκολα τα πράγματα πέρυσι για εμένα διότι δεν μπόρεσα να παίξω σε πολλά παιχνίδια. Όμως, φέτος πιστεύω ότι θα έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Πάντα κοιτάω να έχω την καλύτερη δυνατή απόδοση. Είχα διάφορες προτάσεις, όμως από αυτές επέλεξα τον Παναθηναϊκό. Και αυτό γιατί έχει μεγάλη ιστορία. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύλλογο για την ευκαιρία που μου δίνει ώστε να μπορέσω κι εγώ να αποτελέσω κομμάτι ενός από τους σημαντικότερους συλλόγους της Ευρώπης. Η ιδέα είναι να παίξω στον Παναθηναϊκό όσο περισσότερο μπορώ. Αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία το γεγονός ότι μπορώ να παίξω στον Παναθηναϊκό. Ειδικά από τη στιγμή που είναι μια ομάδα που παίζει στο Europa League. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος ώστε να κάνω μια πολύ καλή χρονιά. Θέλω να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ στην ομάδα».

Γιατί δεν κατάφερες να παίξεις αρκετά στην Αταλάντα;

«Ήταν η πρώτη χρονιά μου στην Ευρώπη. Είχα πρόβλημα προσαρμογής γιατί έπρεπε να αλλάξω ήπειρο και βεβαίως υπήρχαν πολλοί ποδοσφαιριστές στο ρόστερ. Ήθελα να παίξω, ο προπονητής το γνώριζε αλλά είχα και έναν τραυματισμό που με άφησε εκτός για ένα διάστημα. Έπειτα είχα υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα Κ-20 και έλειψα ένα διάστημα. Επέστρεψα στην Ιταλία και έκανα ντεμπούτο απέναντι στη Ρόμα. Μετά ξαναγύρισα στο Εκουαδόρ για να κάνουμε προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20».

Έχεις στόχο φέτος να αγωνιστείς και στην εθνική ανδρών;

«Ακριβώς αυτό. Να μπορέσω να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου ώστε να διεκδικήσω την κλήση μου στην εθνική ομάδα ανδρών του Εκουαδόρ».

Ποια είναι τα κύρια αγωνιστικά στοιχεία σου;

«Δυνατά χαρακτηριστικά μου είναι η ταχύτητα και οι διαγώνιες κινήσεις. Πιστεύω ότι μπορώ να βελτιωθώ στο ψηλό παιχνίδι».

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr