Ιστιοδρομία υψηλών απαιτήσεων η πρώτη κούρσα του 54ου Ράλλυ Αιγαίου

Ο στόλος του 54ου Ράλλυ Αιγαίου πήρε εκκίνηση το απόγευμα της Παρασκευής, από τον Φαληρικό Όρμο και με βόρειους ανέμους, εντάσεως, περίπου, πέντε μποφόρ έφτασε μέχρι το Σούνιο.

Τη σκυτάλη πήραν βορειανατολικοί άνεμοι με πιο μεγάλη, κατά τόπους, ένταση. Τα αγωνιστικά σκάφη είχαν μεγαλύτερη διαδρομή και, όπως δήλωσαν τα πληρώματά τους, ήταν περίπλοκη, δύσκολη, αλλά απόλαυσαν την ιστιοδρομία. Στις 04.00 π.μ., το «OPTIMUM 3» (κυβερνήτες, Π. Λιβάς, Ν. Λάζος) ήταν το πρώτο που μπήκε στο λιμάνι της Ερμούπολης, αλλά και ο νικητής της πρώτης κούρσας.

«Ήταν γρήγορη και απαιτητική εξαιτίας της γωνίας του ανέμου. Οι πλεύσεις ήταν κυρίως πλαγιοδρομίες. Η νύχτα έκανε τον αγώνα πιο δύσκολο γιατί υπήρχε και ο κίνδυνος να πέσει κάποιος από το πλήρωμα στη θάλασσα, ειδικά δε με τέτοιες κλίσεις. Το Ράλλυ Αιγαίου είναι ο μοναδικός αγώνας στην Ελλάδα που έχει νυχτερινή ιστιοδρομία και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά μας αρέσει. Καβαντζάραμε στην Κύθνο, τη Σεριφοπούλα και το βόρειο άκρο της Σύρου. Το πλήρωμα έκανε υπερωρίες με πολλές αλλαγές πανιών, λόγω των συνεχών αλλαγών στην πορεία », τόνισε ο Περικλής Λιβάς. Δεύτερο ήρθε το «Bana Bioletta» (Γιώργος Συκάρης) και τρίτο το «Blue Pearl», της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με κυβερνήτες τους Δ. Σουβαλτζή, Θ. Τσουλφά και Ν. Δαμιανό.

Στα ORC CLUB πρώτευσε το «Water Gipsy» με κυβερνήτες τους Γιάννης Μαραγκουδάκη και Τζανέτο Κυριακίδη. Ακολούθησε το «Afroditi Solaris» (κυβερνήτης Βαγγέλης Μηλιώτης) και τρίτο τερμάτισε το «AITIS», της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (κυβερνήτης Λουκάς Καραμβάσης). «Ήταν ένας ωραίος αγώνας με πολλές εναλλαγές. Είχαμε καιρό, από μπουνάτσα, έως και επτά μποφόρ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Το «54ο Ράλλυ Αιγαίου» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και θα διεξαχθεί με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού. Χορηγός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων Jotun, ενώ υποστηρικτές μία πλειάδα εταιρειών κυρίως από τον χώρο της ναυτιλίας όπως η Koronakis s.a., η Technava s.a., η Carras (Hellas) s.a, η Tsakos Group of Companies, η Chartworld Shipping Corporation , η Angelicoussis Shipping Group, η ABS , η Lloyd’s Register, η Chandris ( Hellas) inc, η GasLog καθώς και οι εταιρείες καλλυντικών KORRES, τα ξενοδοχεία Chandris με έδρα την Χίο που θα επισκεφτεί ο αγώνας και το ταξιδιωτικό πρακτορείο AKTINA TravelGroup.

Παρακολουθείστε καθημερινά στις 23.00 από το Novasports1-HD την ειδική εκπομπή για την εξέλιξη του 54ου Ράλλυ Αιγαίου, εκπομπή που προβάλλεται σε μαγνητοσκόπηση και από το Action24. Ζήστε λεπτό – προς λεπτό την ένταση του αγώνα από τα Social media της διοργάνωσης, στο Facebook, στο Twitter,στο Instagram και στο YouTube.
Πηγή: skai.gr