Νέα προβλήματα για Μέσι με καινούρια υπόθεση φοροδιαφυγής!

Μπορεί να βρέθηκε η «χρυσή τομή» για τον Λιονέλ Μέσι, καθώς ο εισαγγελέας της Βαρκελόνης αποδέχθηκε το συμβιβασμό για μετατροπή της ποινής φυλάκισης με αναστολή, σε καταβολή προστίμου. Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας της υπόθεσης δέχθηκε ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα να αποδεχθεί τις κατηγορίες και να καταβάλει πρόστιμο 225.000 ευρώ, αντί της ποινής φυλάκισης για 21 μήνες με αναστολή.

Τώρα, όμως, ανοίγει ξανά το θέμα, καθώς ο Αργεντινός σταρ είναι μπλεγμένος σε νέα υπόθεση φοροδιαφυγής, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής ιστοσελίδας «ABC»! Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο 30χρονος Αργεντινός κατηγορείται τόσο από τις οικονομικές αρχές της Ισπανίας όσο και της Αργεντινής, ότι απέκρυψε μεγάλος μέρος των εσόδων που είχε το φιλανθρωπικό ίδρυμα με την ονομασία του, από το 2007 μέχρι το 2015.

Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές δεν δηλώθηκε ένα ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ και τονίζεται πως ο Μέσι κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε το ίδρυμα για να καλυφθούν ιδιωτικά έξοδα της οικογένειάς του, η οποία φέρεται να επιχείρησε να εκμεταλλευτεί κέρδη, χωρίς όμως να επενδύει στον φιλανθρωπικό οργανισμό που έχει εδώ και μερικά χρόνια.

Να σημειωθεί πως το όνομα του Αργεντινού σούπερ σταρ είχε αναφεριεί στη μεγαλύτερη διαρροή άκρως απόρρητων εγγράφων, στα οποία εμπλέκονται 72 νυν και πρώην αρχηγοί κρατών. Ο λόγος για τα «αρχεία του Παναμά», συνολικού αριθμού 11 εκατ. εγγράφων, τα οποία δημοσίευσε αρχικά η γερμανική εφημερίδα «S?ddeutsche Zeitung».

Στην Ισπανία τα ΜΜΕ δημοσιοποίησαν την είδηση ότι ο σταρ της Μπαρτσελόνα ίδρυσε με τον πατέρα του ένα νέο δίκτυο φοροδιαφυγής, στις 13 Ιουνίου του 2013, μία ημέρα αφότου η δίωξη οικονομικού εγκλήματος τού απήγγειλε κατηγορία για φοροδιαφυγή ύψους 4.16 εκατ. ευρώ.

Να σημειώσουμε πως ο Μέσι είχε παρουσιαστεί τον Οκτώβριο ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης, μαζί με τον πατέρα του, μετά από έρευνα για φοροδιαφυγή, ύψους άνω των 4.16 εκατ. ευρώ, από τη διαφημιστική διαχείριση της εικόνας του από το 2006 μέχρι το 2009. Ο Αργεντινός επιθετικός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο δικαστήριο της Χάβα, κοντά στη Βαρκελόνη όπου διαμένει και είχε έρθει σε συμβιβασμό με τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, ο Μέσι είχε αποκρύψει από την εφορία εισοδήματα 1.06 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2007, 1.58 εκατ. το 2008 και 1.53 εκατ. το 2009. Μετά τις κατηγορίες αυτές ο κορυφαίος άσος του πλανήτη κατέβαλλε μεγάλα ποσά συν τόκους στην ισπανική εφορία για να τακτοποιήσει το χρέος. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ισπανικών ΜΜΕ αυτό το ποσό ξεπέρασε τα πέντε εκατ. ευρώ.
Πηγή: Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ