Κλείσιμο

Βασιλειάδης: Το Grexit θα είναι στο τραπέζι όσο δεν θα διορθώνεται η κατάσταση

Στη δευτερολογία του, κατά τη συζήτηση του μίνι αθλητικού νομοσχεδίου στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού, απάντησε στις θέσεις που εξέφρασαν οι αγορητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ειδικότερα της Ν.Δ. στις διατάξεις του νόμου και σε όσα είχε αναφέρει στην πρωτολογία του.

Μεταξύ άλλων, ο Γ. Βσιλειάδης, υποστήριξε:

Για την ΕΠΟ: Νομίζω ότι κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Πρώτη φορά είναι στο τραπέζι το Grexit όχι γιατί συγκρούεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου με τους νόμους του κράτους, αλλά γιατί υπήρχε μία δεδομένη κατάσταση στους κανόνες λειτουργίας της ΕΠΟ. Και το Grexit θα είναι στο τραπέζι όσο δεν θα διορθώνεται αυτή η κατάσταση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι πάμε προς την ίδια κατεύθυνση γιατί κανείς δεν είναι ικανοποιημένος με αυτό το εσφαλμένο πλαίσιο λειτουργίας. Ελπίζω λοιπόν με το νέο νομικό πλαίσιο η κατάσταση να διορθωθεί.

Για την κάρτα φιλάθλου: Στις συζητήσεις που έγιναν με τη FIFA και την ΟΥΕΦΑ αποφασίστηκε να συσταθεί μία κοινή ομάδα εργασίας με τον αθλητικό εισαγγελέα και το τμήμα αθλητικής βίας σε ένα πλαίσιο κανόνων για την ασφάλεια. Με τον φόβο ότι αν το μέτρο τεθεί σε ισχύ στις αρχές Ιουλίου μπορεί να αναγκαστούμε εν συνεχεία να κάνουμε αλλαγές αποφασίσαμε να δοθεί αυτή παράταση. Πρέπει λοιπόν να εναρμονίσουμε την κατάσταση σύμφωνα με τις επιταγές της FIFA και της UEFA. Ευελπιστώ ότι στις αρχές ή στα μέσα του φθινοπώρου θα είμαστε έτοιμοι. Για θέματα ασφαλείας είναι κομβική η τεχνογνωσία που παρέχουν η FIFA και η UEFA και δυστυχώς έχει αποδειχθεί ότι μόνοι μας δεν τα έχουμε καταφέρει παρά τα ευχολόγια.

Για το άρθρο 10 (υποβιβασμός και διαδικασία εκκαθάρισης ΠΑΕ): Υπήρξε ένα σωστό νομικό πλαίσιο. Δεν ερχόμαστε να αλλάξουμε το πλαίσιο, αλλά να άρουμε τη διακριτική μεταχείριση ορισμένων ομάδων. Δεν υπάρχουν οικονομικές επιπτώσεις για αυτό δεν υπάρχει κάτι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τα χρέη θα βαραίνουν τα φυσικά πρόσωπα.

Για το θέμα του υποβιβασμού του Ηρακλή και τη σωτηρία του Λεβαδειακού: Η έλευση των τακτικών δικαστών είναι μία κατάκτηση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είτε μας αρέσουν είτε όχι υπάρχουν τα αρμόδια όργανα και αυτό που μετράει στο τέλος είναι η άποψη των δικαστηρίων.
Πηγή: soccerplus.gr