Η Super League τον υποβίβασε, ο Ηρακλής προσφεύγει στο Διαιτητικό

Σε ό,τι αφορά στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου τέθηκε προς ψήφιση ποια θέση θα καταλάβει ο Ηρακλής, που δεν έχει λάβει αδειοδότηση. Με 13-2 ψήφους (απουσίαζε η Βέροια) η λίγκα όπως αναμενόταν τοποθέτησε τον Ηρακλή στις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα εφαρμόζοντας την απόφασή της για όσες ομάδες δεν παίρνουν άδεια.

Πλην της ψήφου του Ηρακλή, υπέρ των «κυανόλευκων» τάχθηκε μόνο ο Παναθηναϊκός, ωστόσο οι ΑΕΚ, Παναιτωλικός και Ατρόμητος, που ψήφισαν κατά του Γηραιού σύμφωνα με την απόφαση της Λίγκας για όσες ΠΑΕ δεν αδειοδοτούνται, υποστήριξαν πως το ζήτημα πρέπει να κριθεί οριστικά στα δικαστήρια.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ηρακλής πλέον θεωρείται ομάδα της Football League και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει τη δικαίωσή του στο Διαιτητικό Δικαστήριο, όπου θα καταθέσει προσφυγή υποστηρίζοντας πως η απόφαση της Super League είναι άκυρη, διότι η εν λόγω ποινή που του επιβλήθηκε και αφορά όσες ομάδες δεν παίρνουν άδεια, δεν έχει συμπεριληφθεί ούτε στον ΚΑΠ, ούτε στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, ούτε στον κανονισμό αδειοδότησης.

Πέρασε η χορηγία Σαββίδη

Εκτός από την επικύρωση της βαθμολογίας συζητήθηκε και το θέμα της κεντρικής χορηγίας της λίγκας. Τέθηκε σε ψήφιση η χορηγία της εταιρείας του Ιβάν Σαββίδη, η οποία έγινε αποδεκτή από τον συνεταιρισμό με ψήφους 13-2. Κατά ψήφισαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

Η συμφωνία προβλέπει ένα εκατ. ευρώ την εφετινή σεζόν και πέντε εκατ. ευρώ την επόμενη διετία.

Η σχετική ανακοίνωση:

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Επικυρώθηκαν κατά πλειοψηφία:
α/ Η βαθμολογία κανονικής περιόδου Πρωταθλήματος Super League 2016 – 17.

β/ Η βαθμολογία Αγώνων Κατάταξης Play Off Super League 2016 – 17.

2/ Επικυρώθηκαν ομόφωνα οι βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Υποδομής Super League 2016 – 17.

3/ Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σύναψη συμβάσεων Κεντρικής Χορηγίας με τις εταιρίες Σουρωτή ΑΕ και Μακεδονία Παλλάς ΑΕ .
Πηγή: soccerplus.gr