Σπανού: Δύσκολο ματς κόντρα στην Τουρκία, πάμε για την πρόκριση

Στη μεγάλη νίκη επί της Ρωσίας και στο σπουδαίο ραντεβού επί της Τουρκίας στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ αναφέρθηκε η Άρτεμις Σπανού μέσω του ΣΠΟΡ FM 94.6, δίνοντας σύνθημα για νίκη.

Η 24χρονη φόργουορντ τόνισε η γαλανόλευκη έχει ταλέντο και πάθος που την οδηγεί στις επιτυχίες και εκθείασε την Εβίνα Μάλτση, ενώ παράλληλα μίλησε για το μέλλον της.

Αναλυτικά μίλησε στους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη για:

-τη μεγάλη νίκη επί της Ρωσίας: «Πρόκειται για πολύ μεγάλη νίκη μπορώ να πω. Είχαμε νικήσει μόνο σε φιλικό τη Ρωσία μέχρι τώρα».

-το ματς με την Τουρκία στα προημιτελικά και το αν ισχύει ότι ξεχωρίζουν δύο παίκτριες της: «Είναι δύσκολο παιχνίδι. Πάμε για την πρόκριση. Εδώ που είμαστε κανέναν παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Είναι αήττητες, έχουνε καλή ομάδα. Είναι σωστό αυτό που είπατε, έχουνε δύο καλές παίκτριες, που ξεχωρίζουν. Μια πόιντ γκαρντ και μια παίκτρια στο πέντε. Οπότε με το σκάουτινγκ θα μπορέσουμε να βρούμε τρόπο για να τις μπλοκάρουμε».

-το αν βγάζουν και επιθέσεις εκτός πλάνου: «Η αλήθεια είναι ότι βγάζουμε φάσεις που δεν έχουμε πει (σ.σ. γέλια), αλλά προσπαθούμε να μένουμε στο πλάνο».

-το αν είναι η Εβίνα Μάλτση η κορυφαία αθλήτρια της διοργάνωσης:
«Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποια αθλήτρια που μπορεί να συγκριθεί με την Μάλτση».

-τα στοιχεία που τις οδηγούν στις επιτυχίες: «Η αλήθεια είναι ότι η κάθε αθλήτρια έχει να προσφέρει κάτι, έχει ταλέντο και σε συνδυασμό με την καρδιά και το πάθος παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

-το μέλλον της, καθώς δεν έχει συμβόλαιο πλέον: «Ακόμα δεν ξέρω τι θα κάνω, μιλάω με τους μάνατζερ και όταν τελειώσει το ευρωπαϊκό θα ξέρω. Φοβερή εμπειρία με ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και με βοήθησε να μεγαλώσω σαν παίκτρια και τώρα πάμε για κάτι πολύ καλύτερο. Η αλήθεια είναι ότι η πραγματική μου θέση είναι το τέσσερα. Παίζω και στο πεντάρι, δεν με ενοχλεί, αλλά η αλήθεια ότι προτιμώ να παίζω στο τέσσερα».

-το αν ξεκίνησε από άλλο άθλημα: «Ναι, ξεκίνησα από το ποδόσφαιρο».

-την πτώση που έχει το γυναικείο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια: «Πιστεύω ότι έχει πέσει το γυναικείο μπάσκετ και ελπίζω να αρχίσουν να ασχολούνται με το άθλημα, να ξεκινήσουν και νέα παιδιά να ασχολούνται».

-το αν θα πήγαινε στον Πανιώνιο ή στον Ολυμπιακό: «Ο Πανιώνιος είναι στην Α1, αλλά δεν νομίζω ότι είναι στο μυαλό μου να επιστρέψω στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός είναι εκατό τοις εκατό επαγγελματική, αλλά δεν νομίζω ότι είμαι να γυρίσω στην Ελλάδα».

-την έκρηξή της στις δηλώσεις της στην ΕΡΤ: «Μου βγήκε εκεί όλο το πάθος. Φοβήθηκε (σ.σ. γέλια) ο Βαγγέλης Ιωάννου».
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr