Άλλες επτά πρωταθλήτριες ομάδες στο Champions League της FIBA

Η FIBA, μετά την πρόθεσή της να μοιράσει στις ομάδες 3,5 εκατ. ευρώ, φαίνεται ότι έχει καταφέρει να πείσει και αρκετές πρωταθλήτριες στις χώρες τους να δηλώσουν συμμετοχή στη νέα διοργάνωση.
Πρόκειται για τις πρωταθλήτριες της Λευκορωσίας (Τσμόκι Μινσκ), της Τσεχίας (Νίμπουρκ), της Δανίας (Μπάκεν Μπέαρς), της Ολλανδίας (Γκρόνιγκεν), την Πολωνίας (Ζιελόνα Γκόρα), της Ρουμανίας (Κλουζ - Ναπόκα) και της Κύπρου (Κεραυνός Στροβόλου) θα αγωνίζονται στον παραπάνω θεσμό.

Εδώ και καιρό γνωρίζουμε πως θα βρίσκονται στο θεσμό της του χρόνου η Βενέτσια και η Αβελίνο. Η πρώτη, η ομάδα του Μάικ Μπράμος δηλαδή, προκρίθηκε στους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος και αντιμετωπίζει την Τρέντο αυτή την περίοδο.

Επομένως, στο μπασκετικό Champions League θα είναι σίγουρα μία εκ των δύο φιναλίστ της ιταλικής λίγκας, ενώ δεν αποκλείεται να είναι εκεί και ως πρωταθλήτρια η Βενέτσια, αφού η σειρά είναι ισόπαλη (1-1).

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα καλωσορίσουμε στην διοργάνωση αυτά τα μεγάλα club που θα ανεβάσουν τον ανταγωνισμό και την ποιότητα της διοργάνωσης. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πετυχημένη διοργάνωση και να δώσουμε την ευκαιρία σε πολλές ικανές ομάδες να κερδίσουν όλα όσα πρέπει και αξίζουν”, τόνισε ο διευθύνοντας σύμβουλος της διοργάνωσης Πατρίκ Κομνηνος.

Θυμίζουμε πως στην ίδια διοργάνωση, στις πρώτες 32 ομάδες, θα αγωνίζεται τόσο η τροπαιούχος Τενερίφη, όσο και οι καλύτερες ελληνικές ομάδες, πλην εκείνων που έχουν συμβόλαιο Τύπου Α με την Euroleague (Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός). Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ θα κάνουν... τσεκ ιν και του χρόνου στο Champions League.
Πηγή: skai.gr