54ο Ράλλυ Αιγαίου: Ο αγώνας θεσμός σε ένα δύσκολο και μαγευτικό πέλαγος

Ο ιστορικός αγώνας, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), θα ανοίξει πανιά ξανά στις 14 Ιουλίου, από τη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου του Πειραιά και θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουλίου με την καθιερωμένη δεξίωση στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και γίνεται με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ χορηγός είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων Jotun.

Φέτος οι άνθρωποι του ΠΟΙΑΘ επέλεξαν μία διαδρομή με ιδιαίτερους συμβολισμούς. Ο πρώτος σταθμός της διοργάνωσης θα είναι η πανέμορφη Σύρος. Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων με τη μεγάλη ναυτική και ναυπηγική παράδοση, τα εντυπωσιακά νεοκλασικά και παραδοσιακά σπίτια, θα φιλοξενήσει το στόλο που θα αγκυροβολήσει για δύο ημέρες. Ύστερα τα ιστιοφόρα θα αποπλεύσουν με προορισμό τη Χίο, το λίκνο της Ελληνικής ναυτιλίας, που σε συνδυασμό με τις Οινούσσες, χαρακτηρίζονται ως η «μήτρα» της ελληνικής και κατ’ επέκταση της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Η Χίος, που τα τελευταία χρόνια, βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας, αφού υποδέχτηκε και φιλοξένησε χιλιάδες πρόσφυγες, θα δεχτεί μία τονωτική ένεση ενίσχυσης του τοπικού τουρισμού με την επίσκεψη του Ράλλυ Αιγαίου στα νερά της. Ταυτόχρονα οι εικόνες από τις πανέμορφες παραλίες και τα παραδοσιακά χωριά με τα επιβλητικά γενοβέζικα σπίτια θα «ταξιδέψουν» μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή του αγώνα που θα μεταδίδουν όπως κάθε χρόνο η NOVA και το Action24, αλλά και μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί η διοργάνωση, σε όλο τον κόσμο. Την παρουσία του Ράλλυ Αιγαίου στην Χίο υποστηρίζουν πολλές και σημαντικές Ναυτιλιακές εταίρες που έχουν ρίζες στο νησί όπως η Tsakos Group of Companies, η εταιρεία Carras, η εταιρεία Chartworld καθώς και τα ξενοδοχεία Chandris, που με την πράξη τους αυτή δείχνουν έμπρακτα ότι είναι στο πλευρό κάθε ενέργειας που προβάλει τη μοναδική Χίο.

Τελευταία στάση της κορυφαίας ελληνικής διοργάνωσης ανοικτής θαλάσσης θα είναι η Σκύρος, το νησί των Βορείων Σποράδων που διακρίνεται για το φυσικό του κάλος και την αναλλοίωτη ομορφιά του. Οι φιλόξενοι κάτοικοι του νησιού σε συνεργασία με την δημοτική αρχή ετοιμάζουν μία φιλοξενία που θα μείνει αξέχαστη στα πληρώματα και θα αποτελέσει την απαρχή και άλλων επισκέψεων στο νησί.

Το 54ο Ράλλυ Αιγαίου αποτελείται από τρεις ιστιοδρομίες ανοικτής θαλάσσης και μία παράκτια διαδρομή, ενώ η συνολική απόσταση που θα καλύψουν τα σκάφη θα είναι περισσότερα από 300 ν.μ.

Ακολουθείστε το 54ο Ράλλυ Αιγαίου στα social media, όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube και ζήστε από κοντά τις μοναδικές στιγμές που χαρίζει η διοργάνωσή στα πληρώματα που συμμετέχουν.
Πηγή: skai.gr - Γ. Παπαδημητρόπουλος