Στεφανίδη: Είμαι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας μου

Η Στεφανίδη, που βρίσκεται από την Τρίτη στην ιταλική πρωτεύουσα, δήλωσε έτοιμη για τις μεγάλες προκλήσεις του καλοκαιριού και τόνισε: «Τολμώ να πω ότι είμαι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση της καριέρας μου, ακόμα καλύτερη απ΄ ό τι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο».

Η 27χρονη Ελληνίδα άλτρια έχει υπερβεί εφέτος τα 4.80μ, ενώ στον τελευταίο αγώνα της στη Φιλοθέη είχε καλύτερη προσπάθεια στα 4.70μ. Στη Ρώμη θα τεθεί αντιμέτωπη με την δεύτερη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), που έχει φετινό ρεκόρ 4.85μ (5.000μ ατομικό), αλλά και την Χόλι Μπράντσoου (Βρετανία), που πριν λίγες ημέρες ανέβηκε πάνω από τα 4.80 μέτρα. Στον ίδιο αγώνα ξεχωρίζουν ακόμη η Άνα Σιντόροβα (Ρωσία), η Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδια) και η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα).

Η χώρα μας θα έχει και 2η εκπρόσωπο στο Diamond League της Ρώμης, αφού θα πάρει μέρος και η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν. Το μεγάλο όνομα του αγωνίσματος είναι η Κατερίν Ιμπαργκουέν (Κολομβία), που φέτος έχει καλύτερη προσπάθεια στα 14.43μ, ενώ την κορυφαία επίδοση της χρονιάς με 14.96μ έχει κάνει η 22χρονη αθλήτρια από τη Βενεζουέλα, Γιούλιμαρ Ρόχας. Η Παπαχρήστου έχει πετύχει φέτος 14.23μ στο μίτινγκ «Χανιά 2017».
Πηγή: skai.gr