Η Ελληνική ομάδα που διέσχισε τη Μάγχη Κολύμπησε Κύθηρα-Αντικύθηρα!

Ακόμα μία θάλασσα που… δάμασε η εκπληκτική ομάδα #PastraCretonaxiosa, η οποία την Κυριακή 4 Ιουνίου διέσχισε πάνω από 40 χιλιόμετρα για να κολυμπήσει την απόσταση ανάμεσα στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Σκοπός αυτού του άθλου ήταν να στηρίξει τους σκοπούς της ΑΜΚΕ Charity4U, η οποία έχει στόχο την οικονομική ενίσχυση και τη γενικότερη υποστήριξη τεσσάρων αθλητών στο δύσκολο δρόμο τους προς τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, δηλαδή τους: Νίκo Παπαγγελή (ποδηλασία AMEA), Κατερίνα Δίβαρη ( ιστιοπλοΐα) Μάριο Γράψα και Κωνσταντίνο Γράψα ( ενόργανη γυμναστική).

Ο καιρός, ήταν σύμμαχος της #PastraCretonaxiosa, με βορειοδυτικό άνεμο στα 3 με 4 μποφόρ, που έκανε λιγότερο δύσκολο αυτό το τολμηρό εγχείρημα. Η ομάδα, που πριν από ένα χρόνο κατόρθωσε σε χρόνο ρεκόρ να γίνει η πρώτη από την Ελλάδα που διέσχισε το στενό της Μάγχης, ακολούθησε τους ίδιους κανόνες με το English Channel Association ενώ είχε και πάλι επιτήρηση από τον ίδιο observer, τον Keith Oiller, κίνηση που έχει ως απώτερο σκοπό να «γεννήσει» μια νέα , διεθνώς αναγνωρισμένη διαδρομή ανοικτής θαλάσσης, προσελκύοντας Έλληνες αλλά και ξένους κολυμβητές.

Η #PastraCretonaxiosa έπεσε στο νερό στις 5.40 ξημερώματα Κυριακής, με την Ευγενία Τζαννίνη να κάνει την αρχή, ενώ ακολουθήθηκε η ίδια σειρά με τη Μάγχη, με τους Σωτήρη Πάστρα, Έλλη Φλέγγα, Αποστόλη Τσαγκαράκη, Κωνσταντίνο Μίχο, Βαγγέλη Ζουρμπάκη να συνεχίζουν, με τον κύκλο να ολοκληρώνει ο Θοδωρής Ζουμπουλάκης.

Στηρίξτε το charity4u και τους Αρ. Λογαριασμού Charity4u : Eurobank GR9402600520000220200922412 /ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/!

Τι είναι η «Charity4u – Αθλητισμός για όλους»

Η «Charity4u – Αθλητισμός για Όλους» είναι μια Μη- Κερδοσκοπική Οργάνωση που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2016 με βασικό σκοπό την υποστήριξη Ελλήνων αθλητών στην δύσκολη πορεία τους για την κατάκτηση διακρίσεων. Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνει τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και συνεδρίων, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε αντίστοιχα προγράμματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ποια είναι η ομάδα Pastra Cretonaxiosa

Η Pastra Cretonaxiosa ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν τρεις αχώριστοι φίλοι οι Βαγγέλης Ζουρμπάκης, Βασίλης Μαρούλης και Ευγενία Τζαννίνη αποφάσισαν να κολυμπήσουν μαζί, στον πρώτο τους αγώνα του Spetses Marathon. Τότε δεν ήταν ομάδα. Μια πολύ ωραία παρέα ήταν με πολύ κέφι. Αργότερα προστέθηκε και ο Σωτήρης Πάστρας ως προπονητής και έτσι σιγά σιγά η παρέα έγινε ομάδα και βαφτίστηκε. Για να έχει «διαβατήριο» για τις εξορμήσεις της ανα τον κόσμο.

Τον Ιούλιο του 2015 διέσχισαν κολυμπώντας τα νερά του Βοσπόρου και αμέσως μετά προστέθηκαν στην ομάδα οι Κωνσταντίνος Μίχος, Έλλη Φλέγγα, Θοδωρής Ζουμπουλάκης και ο Αποστόλης Τσαγκαράκης.

Τον Αύγουστο του 2016 οι οκτώ κολυμβητές κατάφεραν να διασχίσουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες τα αφιλόξενα νερά της θάλασσας της Μάγχης. Μάλιστα με χρόνο 12 ώρες και 12 λεπτά έγινε η πρώτη ομάδα στη κατηγορία σκυταλοδρομίας 8 ατόμων που έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ στην πολύχρονη ιστορία του θεσμού του Channel Swimming Association (CSA). Η CSA από το 1927 έχει την ευθύνη της διεξαγωγής των αγώνων επιβλέποντας και καταγράφοντας όλους τους κολυμβητές που διασχίζουν το «Κανάλι».

Πηγή: skai.gr - Γ. Παπαδημητρόπουλος