Η ΑΕΚ κέρδισε 1-0 τον ΠΑΟΚ και μένει ζωντανή στη μάχη για την πρωτιά

Η ΑΕΚ από το πρώτο λεπτό προσπάθησε να πιέσει ψηλά και στο 5? κέρδισε πέναλτι έπειτα από σέντρα του Χριστοδουλόπουλου που βρήκε στο χέρι του Κρέσπο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Χριστοδουλόπουλος όμως αστόχησε.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε σχεδόν άμεσα, αφού στο 12? ο Λέοβατς έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Χαρίσης έπιασε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, στέλνοντας την μπάλα άουτ! Στο 23? ήταν η σειρά της ΑΕΚ να χάσει νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν σε λάθος διώξιμο του Μπρκιτς, ο Μπακασέτας πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Τελικά η υπεροχή της Ένωσης μετουσιώθηκε σε γκολ στο 42? με τον Μπακασέτα να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να νικάει τον Μπρκιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να αντιδράσει, όμως η ΑΕΚ συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο και στο 66? ο Μάνταλος απείλησε με το 2-0, με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Ιβιτς αποφάσισε στο τελευταίο 20λεπτο να ρισκάρει γυρίζοντας το σύστημα της ομάδας του από 4-3-3 σε 4-2-3-1, ωστόσο ο ΠΑΟΚ παρέμεινε ακίνδυνος, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που στο 72? απείλησε με τον Αραούχο (τον έκοψε με τάκλιν αυτοθυσίας ο Κρέσπο) και στο 85? με τον Μάνταλο (σουτ έξω από την περιοχή λίγο άουτ).

Το φινάλε ήταν επεισοδιακό με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας πως ο Κολοβέτσιος έκανε πέναλτι ακουμπώντας την μπάλα με το χέρι και τον Μαλεζά να αποβάλλεται στο 96?.

Η βαθμολογία των play-offs (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν ένα ματς λιγότερο)
ΑΕΚ 9
ΠΑΟΚ 8
Παναθηναϊκός 8
Πανιώνιος 4

* Σημειώνεται ότι εκκρεμούν οι δικαστικές αποφάσεις για το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ που διεκόπη, αλλά και για τα επεισόδια του τελικού στο Κύπελλο ανάμεσα στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.
Πηγή: soccerplus.gr