Βλάχος: Έτσι βρήκαμε αυτόν που πέταξε την μπύρα

Για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ώστε να εντοπιστεί ο δράστης που πέταξε το κουτάκι μπύρας στον Βλάνταν Ίβιτς στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο υπεύθυνος αγώνων των «πρασίνων», Σπύρος Βλάχος.

Επί της ουσίας, το access control, ο έλεγχος δηλαδή με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, καθώς και το technical filming που χρησιμοποιεί το τεχνικό επιτελείο την ανάλυση των παιχνιδιών οδήγησαν στον εντοπισμό του 22χρονου.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η ΠΑΕ θα προσφύγει και στην ποινική δικαιοσύνη για διαφυγόντα κέρδη, ενώ τόνισε ότι τελειώνει το γήπεδο δια παντός για τον δράστη και τον πατέρα του, που του έδωσε το διαρκείας.

Όσα είπε ο Σπύρος Βλάχος στους Βασίλη Βέργη και Βάιο Τσούτσικα

Για τις διαδικασίες που ακολούθησε ο Παναθηναϊκός: «Το πιο σημαντικό ήταν η ταυτοποίηση από τη διαδικασία εισόδου στο γήπεδο. Από το τουρνικέ, εντοπίσαμε την ώρα που μπήκε και τις άλλες πληροφορίες και είδαμε ποιος είναι από την κάμερα εισόδου. Αυτό ήταν το καθοριστικό στοιχείο για τον εντοπισμό του. Είδαμε από την κάμερα τον άνθρωπο που ψάχναμε. Στην είσοδο έγινε ένας πλημμελής έλεγχος από τους σεκιούριτι. Ο σεκιούριτι εκεί όπως είδαμε στην κάμερα, του είπε να πετάξει τη μπυρα στο καλάθι, αλλά ο δράστης συνέχισε κανονικά και μπήκε στο γήπεδο. Επειδή ήταν η ώρα έναρξης του παιχνιδιού και υπήρχε κίνηση στην είσοδο έγινε αυτή η παράλειψη.

Διαδικαστικά έχουν γίνει δύο κινήσεις. Το πρώτο υλικό μας το έδωσε μια παρακάμερα που χρησιμοποιεί το τεχνικό τιμ και μας βοήθησε γιατί μας έδωσε μια πολύ καθαρή λήψη του δράστη. Και από τις κάμερες της αστυνομίας προέκυψε η κίνηση του δράστη και αυτό που έκανε. Το πιο σημαντικό απ’ όλα, κάτι που καταπατήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου για παράδειημα, είναι το access control. Αν δεν υπήρχε αυτό δεν θα είχαμε βρει ποτέ τον δράστη. Το παιχνίδι έγινε την Τετάρτη, την Πέμπτη ξέραμε ποιος είναι και τη Δευτέρα έγινε η ταυτοποίηση του. Μετά τις όλες κινήσεις μας η ταυτοποίηση του ήταν θέμα χρόνου από την αστυνομία, όπως και έγινε».

Για το γεγονός ότι αυτό έγινε στις ακριβές θέσεις: «Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η ανοησία και η βλακεία υπάρχει παντού. Έχουμε δει να πετάνε αντικείμενα ακόμα και από τις οικογενειακές θύρες. Τα λάθη πρέπει να έχουν και συνέπειες. Θα ήθελα να ρωτήσω όμως ποια είναι η επιβράβευση της ομάδας από τα ποδοσφαιρικά όργανα. Είναι αδιανόητο ο Παναθηναϊκός να μπαίνει στο τσουβάλι, όταν στον τελικό Κυπέλλου έχουν γίνει μαχαιρώματα, ξύλο και να μιλάμε για λιγότερες ποινές σε όσους έφταιγαν εκεί».

Για το τι θα κάνει στο εξής ο Παναθηναϊκό: «Αυτό που κάναμε έγινε για το δικό μας ηθικό και επιπλέον για να σκεφτεί ο επόμενος αν θα το κάνει ή όχι. Θα κινηθούμε και στα αστικά δικαστήρια απέναντι του, δεν μπαίνει ξανά ούτε ο ίδιος στη Λεωφόρο, αλλά ούτε ο πατέρας του που του έδωσε το εισιτήριο, αν και υπάρχει ρητός όρος για να μην συμβαίνει αυτό, δεν θα μπορέσει ξανά να βγάλει διαρκείας».
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr